Kaip skelbia eismo informacijos portalas Eismoinfo.lt, dėl plikledžio ir snygio vidurio Lietuvoje, taip pat Biržų, Molėtų ir Plungės rajonuose vairuotojai turėtų važiuoti ypač atidžiai.

Marijampolės, Kėdainių, Raseinių ir Biržų rajonuose pagrindiniai šalies keliai vietomis padengti puraus sniego sluoksniu iki 10 cm storio.

Daugelyje likusių šalies rajonų valstybinės reikšmės keliai yra slidūs, vietomis provėžoti, tik Klaipėdos, Kretingos, Vilniaus, Švenčionių, Zarasų, Vilkaviškio, Šilalės, Lazdijų rajonuose pagrindiniai keliai yra drėgni, vietomis sausi.

AB „Kelių priežiūra“ slidžius kelių ruožus barsto, tačiau vairuotojų prašoma atsižvelgti į kelio dangos būklę ir rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną greitį.

Didžiojoje šalies dalyje snygis, tik pajūryje be žymesnių kritulių. Oro temperatūra nuo 0 iki 5 laipsnių šalčio, pajūryje - iki 6 laipsnių šilumos.

Dieną eismo sąlygas sunkins plikledis, šlapdriba ir lijundra.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis dieną vietomis krituliai, vyraus sniegas, šlapdriba. Daug kur plikledis, vietomis galima silpna lijundra. Aukščiausia oro temperatūra nuo 0 iki 5, pajūryje – iki 7 laipsnių šilumos.

Kaip elgtis vairuotojams

Saugaus eismo ekspertai perspėja, kad pirmoji taisyklė, kurios privalo laikytis vairuotojai pasikeitus eismo sąlygoms ir važiuojant slidžiais keliais, tai laikytis saugaus atstumo. Jei neaišku, koks jis turi būti - žvilgtelėkite į spidometrą ir jo rodmenis padalykite pusiau: tiek metrų turi būti tarp jūsų ir kito automobilio.

Antroji taisyklė - pasirinkti saugų, o ne leistiną važiavimo greitį. Vairuotojai turėtų įvertinti savo automobilio galimybes, padangų būklę, protektoriaus gylį. Tie, kurie šiemet automobilį apavė žieminėmis, tačiau senstelėjusiomis, padangomis, kurių protektoriaus gylis tesiekia minimalų reikalaujamą įstatymais, turėtų važiuoti ypač atsargiai.

Trečioji taisyklė nurodo, kad reikėtų vengti staigių judesių kelyje: jokių staigių pasukimų vairu, staigių stabdymų ar greitėjimų, mat tokiu atveju automobilis gali pradėti slysti ir suvaldyti jį bus ypač sunku.

Formuojasi spūstys

Reikėtų nusiteikti ir tam, kad visą dieną esant tokioms oro sąlygoms eismas judės lėčiau nei įprasta. Sostinės Geležinio Vilko gatvėje spūstys ėmė formuotis dar prieš 7 valandas ryto.

Sostinės gatves prižiūrinti UAB "Grinda" gatvių barstymo darbus pradėjo jau po vidurnakčio. Kaip skelbiama, Vilniuje budi 25 sniego valytuvai, du iš jų - nauji druskos tirpalo purkštuvai, skirti greito eismo gatvėms, tokioms kaip Vilniaus Vakarinis aplinkkelis, Geležinio Vilko gatvė ir pan.

Bendrovė paskelbė, kad prioritetas teikiamas gatvėms, kuriomis važiuoja viešasis transportas, todėl vairuotojai, pasirinkdami greitį, turėtų atsižvelgti į realias eismo sąlygas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)