Verslo ekspertų ir NVO sinergija

Lapkričio mėn. baigėsi antrus metus iš eilės vykdytas „Workation mentorių programa“ projektas, organizuotas Light House, „Klaipėda – Europos jaunimo sostinė 2021“ bei Klaipėdos miesto savivaldybės. Iniciatyvos idėja – pakviesti Lietuvos kompanijas bei ekspertus darbostogų metu neatlygintinai pasidalinti savo profesinėmis žiniomis su nevyriausybinėmis organizacijomis.

Zyro @ Domas Rimeika

Iš viso programoje registravosi ir dalyvavo net 430 dalyvių iš įvairių NVO organizacijų, jaunimo atstovų bei 8 ekspertų komandos. Įgyvendinta 10 mokymų, konsultacijų temų: nuo finansavimo pritraukimo, lyderystės mokymų iki internetinių svetainių kūrimo dirbtuvių.

Agency 1323 @ Domas Rimeika

Komandų patirtys darbostogų metu – nuo miego kapsulių iki pranešėjų amplua

Visi programos mentoriai vieningai įvardijo, jog dalintis su kitais savo patirtimi yra vienas iš veiklos prioritetų. Kaip akcentavo „Omnisend“ viešųjų ryšių vadovė Greta Miliauskaitė, „Dalijimasis žiniomis bei gerąja praktika mums yra natūralu. Nuolat rengiame internetinius seminarus, dalyvaujame konferencijose, dalijamės patirtimi „Omnisend” tinklaraštyje bei „YouTube” paskyroje“.

Agency 1323 akimirkos

Zyro“ personalo vadovė Ingrida Barienė dar pridėjo apie svarbą kelti organizacijų narių savivertę: „Dalindamiesi žiniomis šioje srityje, siekiame įkvėpti žmones nebijoti, pasitikėti savimi bei lengvai ir greitai įgyvendinti savo idėjas internete – nesvarbu ar tai būtų tinklaraštis, portfolio ar internetinė parduotuvė.“. Nuolat kelias NVO organizacijas Vilniuje konsultuojančiai agentūrai „Agency 1323“ kvietimas savaitę gyventi ir dirbti Klaipėdoje „suteikė galimybę pasidalinti žiniomis su dar daugiau NVO atstovų“ – teigė agentūros vadovas Artūras Jonkus.

Be galimybės įkvėpti, dalintis praktika ar žiniomis, mentoriai aktyviai leido laiką Klaipėdoje. „Darbo valandomis dirbome, tačiau vakarai buvo išties išskirtiniai. Aplankėme geriausius Klaipėdos restoranus, daug vaikščiojome po senamiestį, apžiūrėjome Klaipėdos skulptūrų gausą, aplankėme tiek Melnragės, tiek Smiltynės paplūdimius.“ – apie darbostogų įspūdžius dalinosi „Agency 1323“ vadovas Artūras Jonkus. „Zyro“ personalo vadovė Ingrida Barienė akcentavo galimybę dar geriau pažinti kiekvieną komandos narį, džiaugėsi išbandę miego kapsules.

Agency 1323 @ Domas Rimeika

Darbostogos ištisus metus

Nors „Workation mentorių programa“ baigėsi, trumpus pabėgimus iš kasdieninės aplinkos, padidinant darbo efektyvumą, galima derinti ištisus metus. Klaipėdoje bei jos regione be tokių pramogų kaip kaitavimas, saulės vonių spa paplūdimiuose ar jodinėjimas žirgais, rudens–žiemos metu galima išbandyti gintarų gaudymą, pirties pramogas ant jūros kranto, žygius pajūrio regioniniame parke ar slidinėjimą ledrogėmis ant Kuršių marių. Darbostogų modelį per pastaruosius du metus jau išbandė: Pildyk, City Bee, Zyro, Omnisend, Caption, Kilo.Health, Influenceriai.lt, NFQ ir kiti.

Agency 1323 akimirkos

Užsakymo nr.: PT_88739351