Oficialioje „China Open“ turnyro paskyroje kinų socialiniame tinkle „Weibo“ paskelbtose nuotraukose iš turnyro „Fila Kids Junior Tennis Challenger Finals“ matyti P. Shuai, vilkinti tamsią sportinę striukę ir baltas sportines kelnes.

Tai – pirmasis jos pasirodymas viešumoje po to, kai Kinijos internete pasirodė, bet buvo plačiai cenzūruojami jos kaltinimai seksualiniu išnaudojimu.

Buvusi Vimbldono ir Prancūzijos atvirojo teniso čempionato moterų dvejetų varžybų čempionė 35 -erių metų P. Shuai anksčiau šį mėnesį socialiniame tinkle „Weibo“ pranešė, kad buvęs vicepremjeras Zhang Gaoli „vertė“ ją lytiškai santykiauti, kai jiedu ilgą laiką su pertraukomis buvo pora.

Šie kaltinimai buvo greitai pašalinti iš socialinio tinklo, panašaus į „Twitter“, o apie P. Shuai nuo tada neturėta jokių žinių.

Kilus tarptautinės bendruomenės – be kita ko, teniso superžvaigždžių ir Jungtinių Tautų atstovų – pasipiktinimui, Kinijos valstybinė žiniasklaida išplatino daugybę vaizdo įrašų, turinčių parodyti, kad P. Shuai yra viskas gerai.

Komunistų partijos anglų kalba leidžiamo laikraščio „Global Times“ redaktoriaus Hu Xijino tviteryje paskelbtame renginio vaizdo įraše matyti, kaip tenisininkė stovi stadione tarp grupės svečių, kurių vardai skelbiami aidint plojimams.

Vienas iš „Global Times“ žurnalistų tviteryje paskelbė kitą vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip tenisininkė, atrodo, tame pačiame stadione dalija vaikams autografus, o po to su jais fotografuojasi.

Hu Xijinas šeštadienį paskelbė dar du vaizdo įrašus: pirmajame iš jų matyti į restoraną įeinanti Peng Shuai su paltu, megzta kepure ir kauke.

Į akis krenta užrašas „Beijing Yibin Guesthouse“. Tai – Sičuano provincijos valdžiai priklausantis garsus restoranas netoli Tiananmenio aikštės.

Antrajame vaido įraše Peng Shuai, jau be kaukės, sėdi prie stalo ir kalbasi su žmonėmis.

Naujienų agentūrai AFP nepavyko patikrinti vaizdo įrašų autentiškumo.

Hu Xijinas tviteryje angliškai parašė, kad antrajame vaizdo įraše matyti, jog „Peng Shuai vakarieniavo restorane su savo treneriu ir draugėmis. Vaizdo įrašų turinys aiškiai rodo, kad jie nufilmuoti šeštadienį Pekino laiku“.

Įraše pokalbis sukasi apie „teniso varžybas“. Vyras, sėdintis su P. Shuai ir dviem moterimis, sako: „rytoj – lapkričio 20-oji“.

Tačiau viena iš moterų greitai jį pataiso: „21-oji“, taip leisdama suprasti, kad vaizdo įrašas nufilmuotas šeštadienį.

Vakare mobiliuoju telefonu nufilmuotas pokalbis atrodo surežisuotas. P. Shuai vaizdo įraše atrodo atsipalaidavusi.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją