Po beveik du mėnesius trukusių derybų pagaliau susitarta dėl garantuotos 17,5 mln. JAV dolerių premijos tiek čempiono vardą ginančiam britui L.Liuisui, tiek amerikiečiui M.Taisonui.

Abiejų boksininkų sąskaitas, be to, papildys pajamos už mokamą transliaciją HBO, su kuriuo sutartį yra pasirašęs L.Liuisas, ir "Showtime", su kuriuo sutartis sieja M.Taisoną, televizijos kanalais. Vadybininkai prognozuoja, kad abu sunkiasvoriai kovotojai uždirbs po daugiau kaip 30 mln. dolerių.

"L.Liuisas prieš M.Taisoną - tai kova, kurios laukė visas pasaulis. Esu tikras, kad birželio 8 dieną sutvarkęs M.Taisoną sustiprinsiu savo palikimą", - faksogramoje, kuria sutiko kautis, pareiškė L.Liuisas. Reaguodamas į tai, M.Taisonas (Mike Tyson) užtikrino birželio 8 dieną nokautuosiąs priešininką ir vėl tapsiąs pasaulio čempionu.

"Geležinis" M.Taisonas pasaulio čempiono diržą paskutinį kartą buvo užsijuosęs prieš šešerius metus.

36 metų L.Liuisas, kuris ligi šiol iš 42 profesionalių kovų pralaimėjo tik dvi, lapkričio 17 dieną Las Vegase įspūdingai įveikė amerikietį Hasimą Rahmaną ir susigrąžino anksčiau šiam nelauktai pralaimėtą pasaulio čempiono vardą pagal Tarptautinės bokso federacijos (IBF) ir Pasaulio bokso tarybos (WBC) versijas. M.Taisonas (Mike Tyson) ligi šiol iš 52 profesionalių dvikovų pralaimėjo tik tris.

Superkova iš pradžių turėjo įvykti Las Vegase balandžio 6 dieną, tačiau po to, kai M.Taisonas sausio 22 dieną Niujorke per spaudos konferenciją sukėlė masines muštynes, per kurias, anot pranešimų, net įkando L.Liuisui į koją, Nevados bokso komisija nesuteikė jam bokso licencijos.

Vėliau dėl jų kovos ėmė tarpusavyje konkuruoti Los Andželas, Detroitas, Atlanta, Solt Leik Sitis ir Vašingtonas, į kurių kovą dar įsitraukė Bahamos, Filipinai, Nigerija, Pietų Korėja ir Olandija. Pasirinktas buvo Memfis.

Britų bukmekeriai favoritu laiko L.Liuisą santykiu 9:4. Jei pirmadienį L.Liuisas nebūtų pasirašęs sutarties dėl kovos su M.Taisonu, jis būtų netekęs pasaulio čempiono vardo pagal IBF versiją arba turėjęs kautis su amerikiečiu Krisu Birdu.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją