Ingredientai

miltų 300 g
kepimo miltelių 10 g
sviesto 250 g
cukraus 250 g
vanilės ekstrakto 1 a. š.
kiaušinių 4 vnt.
apelsino 1 vnt.
Kremui:
maskarponės sūrio 500 g
cukraus pudros 3 v. š.
medaus 1 v. š.
plakamos grietinėlės 250 ml
vanilės ekstrakto 1 v. š.
rožių vandens (arba kelių lašų rožių aromato) 2 v. š.

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC. Nuplaukite apelsiną ir išvirkite jį puode su vandeniu. Po 20 minučių pakeiskite vandenį ir virkite dar 15 minučių.

2. Išvirusį apelsiną nusausinkite, perpjaukite pusiau ir, kai atvės, vieną pusę nulupę, o kitą su visa žievele sutrinkite trintuvu.

3. Į atskirą indą sudėkite sviestą bei cukrų ir maišykite, kol masė taps kreminės tekstūros. Bemaišant įmuškite vieną kiaušinį, supilkite vanilę bei sutrintą apelsiną. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite į kiaušinių masę.

4. Paruoštą tešlą supilkite į dvi kepimo popieriumi išklotas apvalias, maždaug 20 cm skersmens, kepimo formas ir pašaukite į orkaitę. Praėjus 25 minutėms, naudodami dantų krapštuką, patikrinkite ar tešla jau iškepė.

5. Iškepusius pyragaičius ištraukite iš orkaitės ir, kol pyragai atvės, paruoškite kremą. Maskarponę sumaišykite su cukraus pudra, vanile, medumi, rožių vandeniu bei plakama grietinėle. Paruoštą kremą tepkite ant vieno iš biskvitų, uždenkite antruoju ir padenkite dar vienu maskarponės sluoksniu. Galiausiai dekoruokite pyragą apelsino žievele, kurią prieš tai nulupote nuo virto apelsino.

Receptu dalijasi IKI.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai