„Sulaukiame nemažai skundų, kad Šventosios upėje žvejai verslininkai gaudyklėmis gaudo ne tik nėges, bet ir lašišas. Dėl šios priežasties atlikome patikrinimą“, – sakė Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos viršininkas Vitalis Marozas.

Tikrindami įrengtas gaudykles, aplinkosaugininkai taip pat žiūrėjo, ar laikomasi galiojančių taisyklių bei reikalavimų.

„Šiuo metu Šventosios upėje žvejoja 4 įmonės ir yra įrengtos 4 gaudyklės. Jos gali būti statomos nuo rugsėjo 15 d. iki sausio 1 d. Pagal galiojančias taisykles įmonės gali užtverti 2/3 upės. Patikrinimo metu įsitikinome, kad šių reikalavimų laikomasi, nėginės gaudyklės nedengia nė pusės upės.

Taip pat, ištraukus gaudykles iš upės, nustatyta, kad pačios gaudyklės įrengtos su 15 cm angomis, kurios dar papildomai yra pertvertos per vidurį viela. Į tokią gaudyklės angą gali patekti tik nėgės rūšies žuvis arba kitos smulkesnės žuvys. Smulkios į angą patekusios žuvys paleidžiamos. Tikrindami gaudykles, pažeidimų nenustatėme“, – po patikrinimo kalbėjo V. Marozas.

Pasak aplinkosaugininko, tokie patikrinimai įprasti visoje šalyje, šiuo metu vykdoma sustiprinta žvejybos kontrolė.

„Atkreipiame dėmesį, kad draudimas lašišų ir šlakių žvejybai galioja nuo spalio 18 d. iki gruodžio 25 d. ir šiuo laikotarpiu mums, aplinkosaugininkams, svarbiausia apsaugoti lašišų ir šlakių neršto ir migracijos vietas, patikrinti kuo daugiau informacijos, gaunamos iš žvejų mėgėjų, surenkamos per reidus ar iš neetatinių inspektorių. Galiu užtikrinti, kad sustiprinta šių žuvų žvejybos kontrolė bus vykdoma ir toliau“, – pabrėžė V. Marozas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)