Dvi įspūdingos influencerės buvo suimtos už tai, kad, kaip teigiama, įsivėlė į internetinę aferą apgavo šimtus savo sekėjų.

Policijos pareigūnų komandos lapkričio 9 d. vienu metu atliko kratas Turkijos Izmiro, Stambulo, Ankaros, Kastamonu, Karabiuko, Malatijos ir Mersino provincijose ir sulaikė 20 žmonių.

Tarp suimtųjų buvo influencerė S. Barankoglu, galinti pasigirti beveik milijonu sekėjų instagrame, ir Y. Aydin, kurią šiame socialiniame tinkle seka 161 tūkst. gerbėjų.

Kaip rašo naujienų portalas „Haberler“, gauja socialinių tinklų vartotojus apgaudinėjo pranešdama, kad šie socialiniame tinkle organizuojamame žaidime laimėjo piniginį prizą, tačiau jį atsiimti galima tik pirmiausia sumokėjus tam tikrą mokesčių sumą.

Koordinuotų policijos kratų metu pareigūnai konfiskavo daugybę kompiuterių, mobiliųjų telefonų, USB atmintinių, SD atminties kortelių ir kitos įrangos, kurią, kaip teigiama, naudojo internetiniai sukčiai.

20 įtariamųjų kaltinami per šešių mėnesių laikotarpį apgavę 250 žmonių visoje Turkijoje ir išvilioję iš jų tris milijonus lirų (maždaug 263 650 eurų).

18 įtariamųjų, įskaitant S. Barankoglu ir Y. Aydin, yra sulaikyti, o du paleisti vadovaujantis teismine tvarka.

S. Barankoglu savo pareiškime teigė: „Aš pragyvenimui užsidirbu reklamuodama įvairius dalykus socialiniuose tinkluose. Maniau, kad tai bus dar viena reklama, niekuo nesiskirianti nuo kitų. Aš nepažįstu nukentėjusių šalių ir nepripažįstu kaltinimų.“

Y. Aydin aiškino: „Reklama socialiniuose tinkluose – mano pragyvenimo šaltinis. Tie žmonės su manimi susisiekė ir pranešė norintys drauge su manimi dirbti. Pasiūlymą aš priėmiau, nes toks mano darbas. Bet aš jo niekada nebūčiau priėmusi, jeigu tik žinočiau, kad tai buvo sukčių pinklės.“

Influencerė pridūrė: „Policija man pasakė, kad pavardės, kuriomis jie man prisistatė, buvo netikros. Aš nieko nemėginau apgauti. Su niekuo nesusisiekiau, jokių pinigų neprašiau. Gavau tik mokestį už reklamą. Aš labai atsiprašau.“

Pasak dailystar.co.uk, tyrimas tęsiasi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)