Žalgiriečiai namuose laimėjo 76:69, o A. Milaknis prie pusantro mėnesio lauktos pergalės prisidėjo 13 taškų (3/6 tritaškių).

Antro kėlinio pabaigoje gynėjas susižeidė dešinę čiurną netyčia užmynęs ant arbitro iš Ispanijos Emilio Perezo kojos.

Apmaudus epizodas kaip reikiant supykdė snaiperį, kuris gulėdamas iš visų jėgų trenkė delnais į parketą. Padedamas komandos draugų jis aikštę paliko sirgaliams skanduojant „mūsų Milas!“.

Atrodė, kad A. Milakniui rungtynės jau baigėsi, tačiau per pertrauką rūbinėje krepšininkui suleista vaistų nuo skausmo injekcija, ir trečiame ketvirtyje jis vėl stojo į kovą.

„Kol dar šiltas, eini ir žaidi. Jau buvau pavargęs nuo nesėkmių. Šiandien ypatingai tikėjau komanda ir pergale, norėjosi pagaliau padovanoti ją fanams“, – aiškino pats žaidėjas.

Jis neslėpė, jog ne laiku ir ne vietoje pasimaišiusiam E. Perezui teko išklausyti ne pačių maloniausių žodžių.

„Šiandien daug keikiausi. Ką gi, gyvenimiška situacija, nors ir nedėkinga. Buvo skaudu taip susižeisti, kai tokie dalykai dedasi aikštėje. Bet džiaugiuosi galutiniu rezultatu – būtų buvę labai liūdna dar kartą pralaimėti“, – kalbėjo A. Milaknis.

„Žalgirio“ senbuviui neprasprūdo pro akis, jog arenos tribūnos tokios tuščios Eurolygos rungtynėse pastaraisiais metais būdavo tik per karantiną – mačą stebėjo 6,4 tūkst. žiūrovų.

Anot krepšininko, tai – natūrali publikos reakcija, nes žaidimas netenkina ir pačių žalgiriečių.

Bet dabar A. Milaknis teigia matantis horizonte brėkštančią aušrą.

„Daug visko vyko aplinkui, buvo daug pokalbių. Tikiuosi, visi pradeda suprasti, kur rungtyniauja ir kokią uniformą vilki. Galbūt atsispirsime nuo šios pergalės, pagerinsime kiekvienas savo ir visos komandos psichologinę būklę“, – vylėsi gynėjas.

Jo teigimu, prieš mėnesį į Kauną atvykęs Martino Schillerio įpėdinis vyriausiojo trenerio pareigose Jure Zdovcas ekipos žaidimą keičia „kardinaliai“.

„Būdamas viduje, pačiame sūkuryje, matau, kad viskas keičiama labai stipriai. Nuo apšilimo iki taktinių dalykų – visiškai keitėsi ir gynybos, ir puolimo sistemos, išsidėstymas. Atsirado daugiau kamuolio judėjimo, kurio, mano nuomone, trūko dirbant M. Schilleriui: būdavo, išeini į aikštę, pabėgioji 5 minutes ir vėl sėdi ant suolo net nepalietęs kamuolio. Nesakau, kad sistema buvo bloga, nes ji puikiai veikė su vienais žaidėjais, bet su kitais jau nebetiko.

J. Zdovcas – visiškai kitoks treneris, tik atėjo ne į savo paties surinktą komandą. Ir dabar turi mėginti pritaikyti savo strategiją prie turimų žaidėjų, o laikas tam buvo sudėtingas: daug kelionių, daug rungtynių, daug pralaimėjimų. Bet pastarąją savaitę treniruotės buvo tikrai darbingos. Stebuklų nebūna, pasikeitus komandos sudėčiai ir Šarūnas Jasikevičius kokybę išgaudavo tik po Naujųjų metų. Viskam reikia laiko. Todėl turime toliau dirbti ta pačia nata ir bandyti kabintis į tai, kas mums dar likę. O likę dar daug. Skaičiau, kad kai kas jau bando laidoti sezoną – nesąmonė“, – įsitikinęs A. Milaknis.

Po antradienio rungtynių spaudos konferencijų salėje veteranui skambėjo Edgaro Ulanovo „fanfaros ir ovacijos“ – puolėjas aukštino komandos draugo pasiaukojimą.

Pačiam E. Ulanovui dešimtas Eurolygos turas taip pat buvo įsimintinas – per vieną mačą jis surinko daugiau naudingumo balų (23) nei per devynis ankstesnius kartu sudėjus.

„Mano asmenine nuomone, Edgaras į komandą atėjo ne pro tas duris, žaidė ne savo žaidimą. Mes jį žinome kitokį – agresyvų, lipantį „ant lentos“. Tokį kaip šiandien, kai komandoje buvo antras pagal atkovotus kamuolius. Kalbėjome, kad mums reikalingas senasis Edgaras – reikalingas ne dėl tritaškių ar žaidimo du prieš du situacijų, o dėl juodo darbo, patikimos gynybos“, – po klystkelio Stambulo „Fenerbahče“ (Turkija) klube atgal į gimtąjį miestą grįžusio žaidėjo pasirodymą vertino A. Milaknis.

Žalgiriečiai vertėsi be aukštaūgių Pauliaus Jankūno ir Joffrey Lauvergne'o, Graikijos čempionams nepadėjo dėl ligos namuose likęs gynėjas iš Serbijos Nemanja Nedovičius.

Per visą tarpusavio susitikimų istoriją kauniečiai laimėjo 9-ą kartą, PAO sąskaitoje lieka 22 pergalės.

„Žalgiris“ trečią šiame sezone „dvigubą“ Eurolygos savaitę tęs penktadienį namuose priimdamas „Fenerbahče“, „Panathinaikos“ diena anksčiau aplankys Miuncheno „Bayern“ (Vokietija).

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (82)