Liuksemburge įsikūrusio Bendrojo Teismo nutarimu patvirtintas svarbus Europos Komisijos 2017 metais priimtas sprendimas, susijęs su tuo, kad „Google“ savo bendrosios paieškos rezultatų puslapiuose palankesnėmis sąlygomis, palyginti su konkurentų teikiamomis kainų palyginimo paslaugomis, išdėstė ir rodė savo kainų palyginimo paslaugas.

Visgi „Google“ dar gali kreiptis į aukščiausią ES teismą – Europos Sąjungos Teisingumo Teismą dėl galutinio žodžio byloje.

Be šios, ES teismuose šiuo metu yra nagrinėjamos dar dvi bylos, kuriose atsakove yra „Google“.

EK sprendimo priėmimo metu skirtoji bauda buvo didžiausia ES istorijoje, tačiau vėliau ją viršijo 4,3 mlrd. eurų bauda, ​​skirta „Google“ dėl bendrovės išmaniųjų telefonų operacinės sistemos „Android“.

Savo apeliaciniame skunde „Google“ ir jos patronuojančioji įmonė „Alphabet“ pareiškė, kad ES „klydo dėl teisės, faktų ir ekonominių sumetimų“ paieškos sistemų byloje.

Visgi teismas nurodė atmetęs „didžiąją dalį dviejų bendrovių pareikšto ieškinio ir patvirtinęs Komisijos skirtą baudą“.

Pasak teismo, paieškos rezultatų reitinguose ir pozicijose pirmenybę teikdama savo apsipirkimo sistemai „Google Shopping“, o ne varžovių pasiūlymams, „Google“ nukrypo nuo konkurencijos principų.

Teismas atmetė „Google“ argumentą, kad didelės internetinės mažmenininkės turi savo interneto svetaines, sakydamas, kad „tokios platformos nėra toje pačioje rinkoje“, kurioje vartotojai lygina prekes ir paslaugas apsipirkdami.

Nors „Google“ patyrė nesėkmę ES, bendrovė trečiadienį laimėjo atskirą teisminę kovą Didžiojoje Britanijoje, kai šalies aukščiausiasis teismas blokavo kolektyvinį ieškinį prieš bendrovę, kuriuo pastaroji buvo apkaltinta neteisėtu milijonų „iPhone“ naudotojų sekimu.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją