Tačiau kaip pastebi finansų ekonomistas Tautvydas Marčiulaitis, vartojimo kredito rinkos dalyviai prižiūrimi labai griežtai, todėl svarbu atsižvelgti į tai, už ką nuobaudos buvo skirtos.

„Jei kažkokia nedidelė įmonė pradėjo veiklą, galėjo labai natūraliai nesuvaldyti, kokio nors dokumento neparuošti ir Lietuvos bankas juos įspėjo. Taip, tai parodo, kad įmonė ne iki galo suvaldė rizikas, bet greičiausiai, jei tai yra nedidelis, techninis įspėjimas, tada galima galvoti, kad įmonė išmoko savo pamokas ir ateityje kaip tik labiau žiūrės.

Tuo metu, jei įmonė yra bausta už tai, kad neteisingai, nesąžiningai elgėsi su investuotojais, slėpė ką nors, nepateikė duomenų, tai jau turėtų būti rimtesnis ženklas, taip vadinama raudona vėliava, kad reiktų žiūrėti atsargiau“, – įspėjo jis.

Kaip veikia

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)