Jis pripažino, kad Lietuvai yra būtini radikalūs pokyčiai vidaus gyvenime ir ekonomikoje, tačiau iš tos sudėties, kuri formuojasi šalies valdžioje, negalima tvirtinti, kad tokie ryškūs pokyčiai bus. "Bus remiamas stambusis kapitalas ir praraja tarp lobstančios mažumos ir skurstančios daugumos gilės. O tai yra pati blogiausia žinia", - teigė R.Smetona.

Tautininkų vadovas įsitikinęs, kad šalies rinkėjų pasirinkimą iš esmės lėmė nepasitenkinimas dabartine padėtimi ir noras bei tikėjimas, kad bus kitaip, "kad kiti ar kitokie pakeis padėtį. Aš įtariu, kad tie "kitokie" - nelabai "kitokie", - tvirtino R.Smetona.

Kalbėdamas apie savo partijos pasiektą rezultatą (0,89 proc.) R.Smetona teigė, jog "didžioji bėda yra ta, kad taip ir nesusiformavo parlamentinė jėga, skelbianti ir išpažįstanti tautines vertybes, nuosaikią nacionalistinę ideologiją, atvirai ginanti nacionalinių interesų pirmumą". "Tokios jėgos nebus šiame Seime ir tai yra blogai", - reziumavo tautininkų lyderis.

Pagrindinė smulkių partijų nesėkmės rinkimuose priežastis, pasak jo,- nesugebėjimas sujungti jėgų. "Visiškai akivaizdu, kad jeigu būtų pavykę Bobeliui, Smetonai, Buškevičiui, Pečeliūnui suvienyti jėgas, tai, manau, ir 7 proc. barjeras būtų įveikiamas", - tvirtino R.Smetona.

Tautininkų lyderis teigė manąs, kad už jo partiją rinkimuose balsavo idealistiškai nusiteikę ir norintys gana ryžtingų veiksmų bei ryškių permainų žmonės.