Nors tikėtina, kad šiemet ta kartelė bus kiek žemesnė nei pernai, kai Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui aštuntą vietą reguliariajame sezone garantavo 20 pergalių iš 34 galimų, panašu, kad šį kartą žalgiriečiams TOP-8 nesišviečia.

Maža to, visą lapkričio mėnesį tik pralaimėjimus rinkusiems ir pačioje turnyro lentelės apačioje, aštuonioliktoke vietoje, atsidūrusiems kauniečiams nemenku iššūkiu gali tapti ir užduotis pakilti iš dugno bei atsidurti bent jau simboliniame TOP-16.

Kol kas mažiausiai tiek taškų (vid. 66,29), tiek ir naudingumo balų (vid. 63,43) tarp visų Eurolygos dalyvių sukaupiantys žaliai-balti iškrenta iš bendro konteksto – patyrė septynias nesėkmes iš eilės vidutiniškai beveik 14 taškų skirtumu.

Jei tendencijos drastiškai nesikeis, „Žalgirio“ šį sezoną tarptautiniame fronte keltus tikslus bus galima mesti į šiukšlių kibirą jau po pirmojo rato. Su tuo sutinka ir krepšinio ekspertai.

„Na, pagal dabartinį žaidimą ir sudėtį tai nematau tokių komandų Eurolygoje, už kurias galėtum drąsiai sakyti, kad „Žalgiris“ yra stipresnis. Iš pradžių buvome pozityviai nusiteikę tiek dėl Manto Kalniečio, tiek dėl Edgaro Ulanovo, bet matome, kad jie nebėra tokie, kokie buvo anksčiau, ir neaišku, ar bebus kada tokie.

Pagal reitingus esame paskutinėje vietoje. Tiek ALBA, tiek UNIKS, tiek ASVEL yra surinkę gerus žaidėjus – atletiškus, fiziškus. Manau, „Žalgiriui“ bus sunku. Jeigu situacija su Jures Zdovco atėjimu nepasitaisys ir nesulauksime rimtų papildymų, ta 18-a vieta yra visai reali“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ nuogąstavo treneris Tomas Purlys.

Jam antrino ir TV komentatorius Vaidas Čeponis, po šią savaitę žalgiriečių parsivežtų dviejų pralaimėjimų bendru 48 taškų skirtumu „ant karštųjų“ pareiškęs, kad paskutinė vieta jiems – beveik garantuota.

„Šiemet gerokai sustiprėję ir vidutiniokai. Realiausia, ką galima aplenkti, gal Berlyno ALBA ar Kazanės UNIKS. Labai sunku pasakyti, nes kol kas tų prošvaisčių žaidime nelabai matyti. Labai jau skurdus „Žalgirio“ puolimas, vaizdas tikrai prastokas.

Kaip oro trūksta ilgesnio suolelio. Kortas maišo traumos, tad dažnai pristinga ir fizinių jėgų. Nebent kai visi žaidėjai pasveiks ir komanda bus visos sudėties, tada galbūt žaidimas ir pradės kažkiek gerėti“, – vylėsi jis.

Specialistai įvertino ir naujojo Lietuvos rinktinės (FIBA 9) stratego Kazio Maksvyčio paviešintą išplėstinį kandidatų sąrašą, kuriame tarp 32-ių pavardžių yra ir trys „Žalgirio“ atstovai – Lukas Lekavičius, Edgaras Ulanovas bei Marekas Blaževičius.

Šios trijulės tikimasi sulaukti antrosiose pasaulio čempionato atrankos F grupės rungtynėse lapkričio 29 d. svečiuose su Čekija (FIBA 12), nes tomis dienomis Eurolygos susitikimai nevyks.

Vis dėlto, kaip pasielgs Kauno klubas, tuo metu Europoje jau veikiausiai nelabai į ką apčiuopiamo bepretenduosiantis, kol kas neaišku.

„Būtų sveikintintas žingsnis, jei „Žalgiris“ juos išleistų, bet vėlgi ta pertrauka būtų labai gera proga J. Zdovcui surengti daug treniruočių ir įdiegti tas detales bei mintis, kurių jis kol kas nespėjo perduoti. Kadangi treneris naujas, manau, kad jis stengsis tą laiką produktyviai išnaudoti“, – svarstė T. Purlys.

„Bet kokiu atveju normaliai reaguočiau ir nekaltinčiau patriotizmo stoka. Varžovai – ir bulgarai, ir čekai – yra įveikiami, nors, žinoma, pastarieji turi labai gerą trenerį, jie daug metų kartu, vienas kitą puikiai pažįsta ir žaidžia kone idealų komandinį krepšinį. Su jais tikrai gali būti nelengva, jų rinktinė per kokį penkmetį šovė stipriai aukštyn ir net pateko į Tokijo olimpines žaidynes. Tai – taktiškai brandi komanda“, – atsargiai atsiliepė V. Čeponis.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (63)