Amerikiečių portalas TMZ pasidalino praėjusią savaitę policijos darytu vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas neblaivaus 38-erių D. Westo sulaikymas.

Pareigūnų sulaikomas buvęs krepšininkas juos koneveikė, nerišliai tvirtino esantis Jėzus Kristus ir JAV prezidentas, o galų gale pareiškė buvęs geresnis krepšininkas už LeBroną Jamesą ir Michaelą Jordaną. „Buvau geriausias juodaodis, kada nors užsiėmęs kokia nors sporto šaka. Ir užsičiaupkit jūs visi savo srėbtuves“, – sulaikomas vogravo amerikietis.

D. Westas buvo sulaikytas Floridos valstijoje. Arešto priežastis – chuliganiškas elgesys ir alkoholio vartojimas viešoje vietoje.

Anot sulaikyme dalyvavusių pareigūnų, jiems atvykus D. Westas „vartojo necenzūrinius žodžius, vienoje rankoje laikydamas degtinės, o kitoje – alaus talpą.“

Pradžioje nepaklusęs pareigūnams, vėliau D. Westas pabūgo elektrošoko ir pats suklupo ant kelių, tačiau sulaikomas vėl ėmė siųsti prakeiksmus visiems aplinkiniams.

Po kurio laiko, policijos nuovadoje pateikus oficialius kaltinimus, D. Westas buvo išleistas į laisvę.

Primename, kad D. Westas, kuriam yra diagnozuotas bipolinis afektinis sutrikimas (anksčiau vadintas maniakine depresija), žiniasklaidos dėmesio centre dėl savo gyvenimo būdo atsiduria toli gražu ne pirmą kartą.

Praėjusiais metais jis buvo nufotografuotas gatvėje prašantis išmaldos, anksčiau socialiniuose tinkluose mirgėjo vaizdo įrašas, kur buvęs krepšininkas apsvaigęs sėdi ant šaligatvio krašto, kitame video matyti, kaip amerikietis tiesiog yra sumušamas viduryje gatvės. Buvusio milijonieriaus degradacija tęsiasi jau beveik dešimtmetį.

Nors buvęs D. Westo treneris Docas Riversas bei kai kurie buvę jo bendražygiai aikštėje ir bandė organizuoti įvairiapusę pagalbą į svaigalus bei kvaišalus įnikusiam ir benamiu tapusiam vyrui, kol kas realios naudos tai neduoda.

NBA lygoje įžaidėjo pozicijoje D. Westas rungtyniavo 2004-2012 m. Klivlando “Cavaliers” gretose jam teko žaisti kartu su lietuviu Žydrūnu Ilgausku ir viena ryškiausių lygos žvaigždžių tapusiu L. Jamesu.

Sklido gandai, kad D. Westas netgi buvo užmezgęs romaną su L. Jameso mama Gloria James. Pirma D. Westo santuoka iširo 2010-aisiais, o 2013-aisiais krepšininkas vedė Caressą Madden, su kuria susilaukė dviejų vaikų. Tiesa, ar pora vėliau neišsiskyrė, nėra pranešama.

Skaičiuojama, kad per visą savo karjerą NBA lygoje D. Westas „ant popieriaus“ uždirbo 16,4 mln. JAV dolerių.

Iš viso NBA jis sužaidė 432 rungtynes, per kurias vidutiniškai pelnė po 9,7 taško, atliko po 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir atkovojo po 2,9 atšokusio kamuolio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)