Kaip sakė teisingumo ministrė Evelina Dobrovolska, šis jau jubiliejinis egzaminas yra kur kas draugiškesnis vartotojui. Taip pat ir šiemet egzaminas vyksta nuotoliniu būdu. Visi norintieji jį gali laikyti svetainėje egzaminas.delfi.lt, kur iki šiol vyko registracija ir buvo galimybė treniruotis prieš didįjį žinių patikrinimą.

„Šis Konstitucijos egzaminas ir augantis jo populiarumas rodo, kad esame aktyvi ir pilietiška visuomenė. Esame neabejingi mūsų šalies raidai, gyvenimui Lietuvoje, todėl džiugu, kad šiandien visi kartu galime švęsti Konstituciją bei prasmingai paminėti jos sukaktį.

Šiemet egzamine yra ir keletas naujų dalykų, pavyzdžiui, pirmą kartą apdovanosime ir pasaulio lietuvį. Labai smagu, kad prie šios iniciatyvos prisijungė ir daugybė užsienio šalyse gyvenančių lietuvių“, – sako teisingumo ministrė.


„Delfi Rytas“ laidoje dalyvavusi ministrė taip pat džiaugėsi, kad šiemet sudaryta galimybė popierinę egzamino formą spręsti ir įkalinimo įstaigose. Kartu šiųmetis žinių patikrinimas išskirtinis tuo, kad nėra išskirta negalią turinčių asmenų grupė bei šiemet egzaminas bus pritaikytas ir regos negalią turintiems asmenims.

Pasak E. Dobrovolskos, išmanantys Konstituciją žmonės ne tik geriau žino savo teises ir pareigas, bet kartu prireikus ir žino, kaip apsiginti.

Primename, kad šį egzaminą sudaro uždari testo ir vienas atviras klausimai. Užduočių atlikimui bus skirtos 45 minutės.

Nugalėtojų laukia specialus prezidento įsteigtas prizas. Taip jie bus apdovanoti ir Teisingumo ministerijos prizais. Geriausiai pasirodžiusiems egzamino dalyviams atiteks planšetiniai kompiuteriai, skaityklės, belaidės ausinės ir išmanieji laikrodžiai. Per keturiolika Konstitucijos egzamino gyvavimo metų konstitucines žinias pasitikrino apie 400 tūkst. žmonių – maždaug kas 7 Lietuvos pilietis.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)