Prie vasarą pridarytų komplektacijos klaidų pasibeldus rudeniui prisidėjo ir traumos, dabar lemiančios tai, kad žaliai-baltų starto penketo žaidėjų amžiaus vidurkis yra 34-eri metai.

Bent jau taip buvo per pastarąsias Eurolygos rungtynes su Miuncheno „Bayern“, kurių pabaigoje kauniečiams kaip tik ir pritrūko kvapo – 73:75, nors pirmoje mačo pusėje ir buvo pirmauta net 16 taškų skirtumu.

Nepsaint to, kad prieš iki tol tuščiomis žygiavusius bavarus patirta apmaudi nesėkmė, ekspertai pastebi žalgiriečių atsigavimo ženklus.

„Akivaizdu, kad atėjus Jurei Zdovcui „Žalgirio“ žaidimas pagerėjo, tapo racionalesnis ir labiau organizuotas. Daugiau agresijos ir kovingumo“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ tikino komentatorius Vaidas Čeponis.

„Žalgiriui“ trūksta individualiai stipresnių krepšininkų. O gynyboje žaidžiama tikrai gerai: komandiškai, kartais dirbama net už du-tris. Progresas matyti plika akimi, nors norėti stebuklų vos po kelių treniruočių yra nerealu. J. Zdovcas juk negali pamojuoti burtų lazdele“, – antrino treneris Tomas Purlys.

Nors prieš sezoną buvo deklaruojama, kad komandos tikslas kovoti dėl vietos Eurolygos atkrintamosiose, esant dabartinei situacijai krepšinio specialistai šio uždavinio realumu stipriai abejoja.

„Dabar gal reiktų sirgaliams taip nusiteikti, kad tų pergalių daug nesitikėtų. Bet dėl to ir nenuliūsti, nes pats vaizdas gerėja. Jeigu J. Zdovcas būtų darbavęsis nuo sezono pradžios, galbūt būtų galima galvoti ir apie atkrintamąsias. Aš matau šio trenerio potencialą, kuris yra daug aukštesnis nei Martino Schillerio. O tų pergalių šį sezoną vis tiek bus ir jų reikia, nes kitaip galima prarasti dalį žiūrovų“, – įspėjo V. Čeponis.

Tuo metu T. Purlys ragino „Žalgirį“ labiau pasitikėti savo jaunimu, kurio paslaugų prireiks jau artimiausiais sezonais.

„Jeigu pažiūrėtume į komandų biudžetus ir prognozes prieš kiekvieną Eurolygos sezoną, tai „Žalgiris“ kasmet būdavo reitinguojamas 15-16-as. Ir nesvarbu, kaip būdavo pasirodęs prieš tai: ar patekęs į Finalo ketvertą, ar į TOP-8, ar treniruojamas Šarūno Jasikevičiaus, ar ne.

Pastaruosius penkerius-šešerius metus tie lūkesčiai visada būdavo viršijami. Natūralu, kad turi ateiti sezonas, kai to padaryti nepavyks, nes tiek Paulius Motiejūnas, tiek kiti juk gali padaryti klaidų. Juolab, kad kiti klubai irgi nesnaudžia ir turi protingų žmonių.

Taip, negalime sakyti, kad jau nurašome šį sezoną, kadangi kaunamės dėl kiekvienos pergalės, tačiau turime turėti ir kažkokią viziją dėl ateities. Kalbu pirmiausia apie jaunimą. Nes kas bus, kai išeis Paulius Jankūnas, Artūras Milaknis ir Mantas Kalnietis? Kokius mes turėsime lietuvius? Ar bus kas pakeičia veteranus? Reikės kažkaip suktis iš padėties. Šiemet to spaudimo dėl rezultatų nėra daug, tai tikrai galima rasti minučių auginti jaunimą“, – kalbėjo jis.

Kita savaitė Eurolygoje – dviguba, bet „Žalgiriui“ atsidaryti savo pergalių sąskaitą nuo to lengviau nebus: Lietuvos čempionų laukia vizitas pas Tel Avivo „Maccabi“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ klubus.

„Savaitė bus sunki. Tiek „Maccabi“, tiek „Anadolu Efes“ – panašios komandos, kurios mėgsta laisvesnį krepšinį ir labai remiasi tritaškiais. Jų žaidimas banguoja. O jei žalgiriečiais ginsis taip, kaip paskutinėse rungtynėse, varžovams lengva nebus“, – svarstė T. Purlys.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)