Klaipėdiečiai išvykoje 22:26 (13:15) nusileido „Považska Bystrica“ rankininkams. Pirmąsias rungtynes namuose „Dragūnas“ buvo laimėjęs 26:25, tad atsivežto vieno įvarčio į Slovakiją Gintaro Cibulskio auklėtiniams nepakako.

Klaipėdiečiai pirmavo nemažą dalį pirmo kėlinio laiko, tačiau sėkmingiau paskutines minutes pirmojoje pusėje užbaigė šeimininkai ir susikūrė dviejų įvarčių persvarą – 15:13. Po pertraukos įvyko lemiamas lūžis ir Slovakų klubas susikūrė 6 įvarčių persvarą (23:17), o likus žaisti 5 minutėms ekipas skyrė 4 įvarčiai – 25:21. Klaipėdos klubui išsigelbėti nepavyko ir jų kelionė Europos taurėje buvo baigta – 22:26.

„Dragūnui“ Mykolas Lapiniauskas pelnė 9 įvarčius, Ignas Savičius pridėjo 3, Tomas Drakšas, Danilas Plakhotinas ir Laurynas Simonavičius – po 2. Nugalėtojams Marianas Gardianas ir Erikas surinko po 6 įvarčius.

Vieno įvarčio persvaros atsakomosiose rungtynėse nepakako ir „Granitui-Kariui“, kurio varžovu buvo Pelvos „Serviti“ klubas.

Pirmąsias rungtynes kauniečiai namuose buvo laimėję 27:26, tačiau išvykoje estai atsigriebė 26:19 (14:12).

Nors Pelvos ekipa solidžiai pradėjo rungtynes ir net kelis sykius bandė atitrūkti, tačiau kauniečiai vis surasdavo būdų, kaip sumažinti atsilikimą. Įpusėjus pirmajam kėliniui „Serviti“ pirmavo 2 įvarčiais (8:6) ir tokį pat pranašumą nusinešė į pertrauką – 14:12. Kėlinio pradžioje kauniečiai išlygino rezultatą (14:14), tačiau po to estai spurtavo ir įpusėjus kėlinio laikui jau pirmavo 4 įvarčiais – 19:15. Per likusį laiką šeimininkų klubui persvarą pavyko dar labiau padidinti – 27:26.

„Granitui-Kariui“ Pijus Eiva įmetė 5 įvarčius, Matas Jurkevičius ir Manvydas Lazauskas surinko po 4, Marius Kairys – 3, Lukas Feoktistovas, Lukas Gurskis ir Andrius Montvilas – po 1. Nugalėtojams Tonis Kase įmetė 8 įvarčius, Raiko Rudisaaaras – 6.

Sekmadienį atsakomąsias EHF Taurės antrojo etapo rungtynes žais ir Vilniaus „Šviesa“, kuri susitiks su HC „Tallinn“ klubu. Pirmąsias rungtynes vilniečiai laimėjo 24:22.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)