Susitikimo pradžioje du taškus pelnė Marekas Blaževičius, tritaškį smeigė Artūras Milaknis, Edgaras Ulanovas surinko penkis taškus, o du tolimus metimus pataikęs Mantas Kalnietis pridėjo aštuonis – 18:15. Tyleris Cavanaugh sumetė du baudos metimus, Nielsas Giffey'us ir Lukas Lekavičius pridėjo po vieną, Joshas Nebo įdėjo iš viršaus, o Karolis Lukošiūnas taip pat pataikė iš toli – 27:25.

Antrame kėlinyje K. Lukošiūnas, M. Kalnietis ir T. Cavanaugh realizavo po tritaškį, L. Lekavičius ir Paulius Jankūnas pataikė po dvitaškį, o M. Blaževičius pelnė keturis taškus, E. Ulanovas surinko penkis, o varžovų puolimą sustabdęs ir tik šešis taškus praleidęs „Žalgiris“ susikrovė pranašumą – 49:31.

Po pertraukos A. Milaknis pasižymėjo dvitaškiu, o tada net dešimt taškų iš eilės kauniečiai pelnė baudų metimais, kai po du įmetė L. Lekavičius ir P. Jankūnas, o šešis pridėjo M. Blaževičius – 61:39. Per likusias keturias kėlinio minutes N. Giffey'us, L. Lekavičius, K. Lukošiūnas ir T. Cavanaugh taikliai metė iš toli, o pastarasis dar pataikė ir vieną baudos metimą – 74:48.

Prasidėjus paskutiniam ketvirčiui J.Nebo pataikė iš po krepšio, N. Giffey ir K. Lukošiūnas buvo taiklūs mesdami nuo tritaškio linijos, o L. Lekavičius realizavo vieną baudos metimą – 83:55. Per likusią rungtynių atkarpą T. Cavanaugh surinko dešimt taškų, K. Lukošiūnas keturis, dvitaškį realizavo M. Blaževičius, o pergalę taikliu tritaškiu vainikavo A. Milaknis – 102:77.

Žaliai-balti iš viso įskraidino net 18 tritaškių iš 33 bandymų (55 proc.).

„Žalgiris“: Tyleris Cavanaugh 19 (4/6 tritaškiai, 6 atk. kam.), Karolis Lukošiūnas 16 (4/9 tritaškiai), Marekas Blaževičius 14 (9 atk. kam.), Mantas Kalnietis 11 (3/3 tritaškiai, 12 rez. perd.), Edgaras Ulanovas 10, Lukas Lekavičius 9 (4 rez. perd.), Artūras Milaknis 8, Nielsas Giffey'us 7, Paulius Jankūnas 4 (5 atk. kam.), Joshas Nebo 4 taškai. Titas Sargiūnas (2 min.) taškų nepelnė.

„Nevėžis-Optibet“: Rihardas Kuksikas 16, Marius Valinskas 14, Danielius Lavrinovičius ir Darylas Doualla po 9, Armandas Plintauskas 8, Amar Sylla 7 taškai.

„Rytas“ paliko be pergalių Prienų ekipą

Vilniaus „Rytas“ (5/1) papildė pergalių sąskaitą Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) ir svečiuose 82:68 (16:7, 23:17, 18:22, 25:22) palaužė Prienų „Labas GAS“ (0/6) klubą.

Nors kovą prieniškiai ir rodė, jie lieka vienintele komanda, dar nepasiekusia pergalių „Betsafe-LKL“.

Rungtynės prasidėjo labai nerezultatyviai, o prabėgus daugiau nei pusei kėlinio „Rytas“ pirmavo vos 5:2. Kėlinys taip ir baigėsi nerezultatyviai, o vėliau Rokas Gadiliauskas ir Ignas Sargiūnas ėmė mažinti skirtumą (13:19), tačiau neilgam: po Kennetho Smitho baudų vilniečiai turėjo dviženklę persvarą – 25:15. Gerą atkarpą galiausiai tęsė ir Vaidas Kariniauskas su Arnu Butkevičiumi – 39:24.

Nors atrodė, kad „Rytas“ pirmauja pakankamai užtikrintai, „Labas GAS“ trečiame ketvirtyje ėmė artėti (46:55), o Giedrius Žibėnas gavo techninę pražangą prieš pat kėlinio pabaigą. Paskutinių 10 minučių metu „Labas GAS“ dar turėjo vilčių, tačiau jos ėmė sparčiai sekti. Tolimais K. Smitho ir M. Normanto metimais „Rytas“ žudė varžovus ir taip įtvirtino pergalę be didesnių problemų.

„Ryto“ komandoje ryškiausias buvo M.Normantas, pelnęs 18 taškų, pataikęs 4 tritaškius iš 7, atkovojęs 4 kamuolius ir surinkęs 19 naudingumo balų.

Kennethas Smithas taip pat buvo pastebimas ir surinko 15 taškų.

„Labas GAS“: Isaiah Umipigas 13, Rapolas Ivanauskas 12 (10 atk. kam.), Rokas Gadiliauskas 11, Ignas Sargiūnas 10, Justinas Jogminas 9 taškai.

„Rytas“: Margiris Normantas 18 (4/7 trit., 4 atk. kam.), Kennethas Smithas 15, Vaidas Kariniauskas (6 rez. perd., 3 kld.) ir Ivanas Buva po 10, Arnas Butkevičius 9 taškai (5 atk. kam.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)