Po dviejų pergalių iš eilės pasitikėjimo savimi nestokoję Duško Ivanovičiaus auklėtiniai užtruko kėlinį, kol po truputį ėmė imti rungtynių vadžias į savo rankas.

Įpusėjus dvikovai baskų persvara buvo nedidelė – 38:35, tačiau jau po didžiosios pertraukos Vitorijos komanda šovė į priekį ir po R. Giedraičio tritaškio bei dviejų baudų metimų pirmavo jau 14 taškų persvara (56:42).

Aikštės šeimininkai nemažino apsukų ir netrukus skirtumas išaugo iki 18 taškų – 60:42.

Paskutinį ketvirtį „AS Monaco“ bandymai atkurti intrigą geso patikimoje „Baskonia“ žaidėjų gynyboje ir Vitorijos komanda galiausiai įsirašė trečią pergalę Eurolygoje iš eilės.

Pirmoje dvikovos dalyje nė vienam Vitorijos ekipos aprangą vilkinčiam lietuviui nepavyko pelnyti taškų. Abu didžiausią pavojų pradėjo kelti jau po didžiosios pertraukos.

R. Giedraitis nugalėtojams per 33 minutes pelnė 10 taškų (1/3 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai, 5/5 baudos), atkovojo 5 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, triskart suklydo ir surinko 11 naudingumo balų.

T. Sedekerskio sąskaitoje 26 min. 2 taškai (1/3 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai), 11 atkovotų kamuolių, 2 rezultatyvūs perdavimai, perimtas kamuolys ir 10 naudingumo balų.

Tik pirmoje rungtynių dalyje taškus rinkęs „AS Monaco“ vidurio puolėjas Donatas Motiejūnas iš viso per 20 minučių pelnė 10 taškų (5/7 dvitaškiai, 0/2 tritaškiai, 0/2 baudos), atkovojo 2 kamuolius ir surinko 8 naudingumo balus.

Baskonia“: Simone Fontecchio 20 (30 naud.b.), Landry Nnoko 14, Stevenas Enochas ir Jaysonas Grangeris po 12, Rokas Giedraitis 10.

„AS Monaco“: Mike'as Jamesas 18, Danilo Andjusičius 15, Jerry Boutsiele 11, Donatas Motiejūnas 10.

Kitą savaitę „AS Monaco“ žais dvejas rungtynes namie: spalio 26 dieną – su Belgrado „Crvena Zvezda“, o spalio 29 dieną – su Maskvos CSKA.

Savo ruožtu Vitorijos „Baskonia“ turės dvejas rungtynes išvykoje: spalio 27 dieną grumsis su Kazanės „Uniks“, o spalio 29 dieną – su Sankt Peterburgo „Zenit“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)