Barzda – šiuolaikinio vyro įvaizdžio dalis


Vyrų grožio salono savininkė, vyriškų kirpimų meistrė Miglė Revko sako, kad barzda – tai šiuolaikinio vyro išskirtinumas, stiliaus ir įvaizdžio dalis, todėl jos priežiūrai būtina skirti laiko ir, jei tikrai norisi atrodyti madingai, be profesionalių meistrų pagalbos neišsiversi. Profesionalūs meistrai seka tendencijas, dalyvauja įvairiose parodose ir tikrai gerai išmano, kaip tinkamai suformuoti barzdą, kad ši pabrėžtų vyriškumą. Jie tinkamai patars, kokias priemones naudoti barzdos priežiūrai.
Miglė Revko

M. Revko pritaria ir kitas vyriškų kirpimų meistras Domantas Jankauskas. „Iš tiesų, vyrai pastaruoju metu pasidarė daug reiklesni savo išvaizdai, todėl vis drąsiau ir daugiau dėmesio skiria veido ir kūno priežiūrai. Netvarkinga barzda šiandien ne tik nemadinga, bet ir prasto skonio bei apsileidimo požymis. Todėl šiandien barzdas puoselėja ne tik užkietėję barzdočiai, bet ir tie, kurių barzdoms vos kelios savaitės“.

Norintiems pastoviai išlaikyti šviežią ir tvarkingą įvaizdį M. Revko pataria pas profesionalų meistrą apsilankyti maždaug kas 2-3 savaites. Tačiau, pasak jos, viskas priklauso nuo kirpimo stiliaus – trumpos barzdos kirpimui reikia dažnesnės priežiūros, o jei barzda ilga, ją reikia kur kas rečiau kirpti ir formuoti.

Norite gražios barzdos, apsišarvuokite kantrybe


Vyrų grožio salono meistras Domantas sako, kad jo klientų amžius labai įvairus: nuo paauglių, kurie barzda rūpinasi vos jai pradėjus želti, iki senjorų, kurie tik sulaukę pensijinio amžiaus randa daugiau laiko ir leidžia sau eksperimentuoti – augina, kerpa, dažo savo barzdas. „Vyrai vis drąsiau domisi vyriškų kirpimų tendencijomis. Dažnas klientas į saloną ateina nešinas populiarių serialų ar filmų herojų nuotraukomis, būna, – sako meistras, – kad atsineša ir žinomų lietuvių atlikėjų ar aktorių nuotraukų ir prašo, kad sukurtume tokią pat barzdą.“

D. Jankauskas sako, kad ne visi vyrai yra apdovanoti vešliomis barzdomis, nemaža dalis negali pasidžiaugti tankia ir greitai augančia barzda. Pasak meistro, tokiu atveju, kai barzdos plaukeliai auga itin reti ir tik tam tikrose vietose, svarbiausia lengvai nepasiduoti, apsišarvuoti kantrybe ir, laikantis profesionalo patarimų, auginti barzdą. „Jei tam tikrose veido vietose plaukai neauga, nereikia nusiminti ir bijoti eksperimentuoti. Profesionalus meistras tikrai ras būdą, kaip barzdą nukirpti, patars, kaip ją auginti ir parinks tinkamą stilių ir kirpimą, geriausiai tinkantį pagal kliento veido struktūrą“, – pataria meistras.

Ūsai – neatsiejama barzdos dalis


Pasak D. Jankausko, ūsai neatsiejama barzdos dalis, todėl tam, kad jie visada atrodytų stilingi ir gražūs, būtina jais pasirūpinti. „Jei jau vyras ryžtasi auginti barzdą, jo ūsai turėtų būti bent jau matomi, nors ir kaip daugeliui nepatinka jų „nepraktiškumas“. Žinoma, yra vyrų, kurie renkasi nešioti ūsus ir be barzdos. Ir jie puikiai atrodo. Viskas priklauso nuo vyro poreikių, stiliaus ir galimybių – ūsai kaip ir barzda ne visiems iš karto auga vešlūs kaip reklamoje“, – šypsodamasis vyrų grožio paslaptis atskleidė meistras.

Barberio profesiją šiandien renkasi ne tik vyrai, bet ir moterys


Pasak salono savininkės M. Revko, įdomu tai, kad „Old Town Barbers“ kolektyvą prieš penkerius metus sudarė vien moterys, nors tuo metu barzdas gražinančius įprasta buvo matyti tik vyrus. „Sulaužėme tuo metu gajų stereotipą, kad „barberiais“ gali būti tik vyrai. Labai džiaugiuosi, kad buvome pirmieji, kurie moterims plačiai atvėrė kelią į barzdaskučių pasaulį“, – džiaugėsi verslininkė, prieš grįždama į Lietuvą gyvenusi, dirbusi ir vyriško kirpimo subtilybių mokiusis Dubline.

„Airijoje jau tada nieko nestebino, kad šią profesiją renkasi moterys, o Lietuvoje matyti barzdą kerpančią moterį dar būdavo labai neįprasta. Žinoma, dabar laikai pasikeitė: šią profesiją renkasi ir moterys, ir vyrai. Manau, svarbiausias kriterijus – ne lytis, o tai, kad meistras būtų savo srities profesionalas ir mylėtų savo darbą.“

Šiuo metu madingiausi vyriški kirpimai


Salono meistrai pristatė tris šiuo metu madingiausius vyriškus įvaizdžius. Visi trys kirpimai atspindi šiuo metu populiariausias vyraujančias tendencijas vyriškų kirpimų pasaulyje. Įdomu tai, kad vyriškų kirpimų tendencijoms įtakos turėjo ir karantinas – pasak vyrų salone dirbančios Rūtos Škėmaitės, karantino metu dauguma vyrų priprato prie ilgesnių, nei buvo pratę nešioti, plaukų ir dabar nebenori jų trumpinti. „Po karantino dauguma vyrų nebenori trumpai kirptis ataugusių plaukų, todėl stengiamės prisitaikyti prie jų norų ir vyraujančias tendencijas prideriname taip, kad jos atitiktų klientų išsakytus pageidavimus“.
Rūta Škėmaitė

„French crop“ kirpimas

Kirpimo meistrai pristatė tris šiuo metu madingiausius vyriškus įvaizdžius

Pirmasis modelis – daug sportuojantis vaikinas, todėl plaukus visada kerpa trumpai tam, kad galėtų lengvai ir praktiškai juos prižiūrėti. Jam parinktas šiuo metu ypač populiarus vyriškas kirpimas, kuris niekada neišeina iš mados. Šukuosena nereikalauja nei daug priemonių, nei ypatingos priežiūros. „Klientą labai vargino du verpetai, susidarę pačiame galvos priekyje, todėl nusprendžiau nebekovoti su jais ir plaukus kirpti trumpai, kad būtų lengva pačiam tvarkytis. Planas buvo patrumpinti kiek įmanoma daugiau, bet išlaikyti šiuolaikinį įvaizdį, todėl priekinė plaukų sritis patrumpinta tiek, kad net ir po mėnesio išliktų tokio pat kritimo, o viršugalvis paliktas kiek ilgesnis, kad suteiktų šukuosenai apimties ir tekstūros. Tai yra moderni, praktiška šukuosena visiems, norintiems trumpų plaukų, bet nenuobodaus sprendimo“, – sakė plaukų meistras, barberis Domantas Jankauskas.

„Fade slick back“ kirpimas

Kirpimo meistrai pristatė tris šiuo metu madingiausius vyriškus įvaizdžius

Antras modelis didelėje įmonėje dirba vadovu, todėl jam itin svarbu tvarkinga išvaizda. Klientui parinktas klasikinis „fade slick back“ kirpimas bei mini spa barzdos modeliavimas. Modelis pusę metų ieškojo kirpimo, kuris būtų ne tik praktiškas, bet ir madingas. „Klientas nemėgsta plaukų priemonių, tačiau nori, kad plaukai išlaikytų formą iki dienos pabaigos, todėl jam parinktas „Slick back“ kirpimas. Šukuosena sukuria solidų vyrišką įvaizdį. Barzdą formavome karštų rankšluosčių pagalba, kad plaukai greitai neataugtų ir išlaikytų tvarkingą įvaizdį. Tai – klasikinis, vyrų mėgiamas kirpimas, puikiai tinkantis visiems, kurie nori ilgesnių plaukų ir jaunatviškos išvaizdos“, – sakė modelį kirpęs meistras, barberis Ruslanas Mečionis.

„Low skin fade“ kirpimas

Kirpimo meistrai pristatė tris šiuo metu madingiausius vyriškus įvaizdžius

Trečias modelis dirba aptarnavimo sektoriuje, todėl visuomet stengiasi išlaikyti tvarkingą, bet stilingą kirpimą. Kirpimas buvo pasirinktas pagal kliento norus – jis nemėgsta trumpų kirpimų. „Parinkau tekstūruotą šukuoseną su „low skin fade“ perėjimu šonuose. Tai gana populiarus kirpimas, kuris niekada neišeis iš mados. Plaukams atkelti nuo šaknų, naudojau fiksuojančią pudrą, kuri leidžia palaikyti lengvą tekstūrinį įvaizdį. Šis kirpimas yra stilingas, nereikalaujantis daug priežiūros. Tai tekstūrinio modernaus kirpimo ir tvarkingą išvaizdą sukuriančios barzdos pavyzdys“, – sakė Domantas Lukša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)