V. Landsbergio nuomone, pasiūlymų pandemijos valdymui gerinti gali būti įvairių.

„Aš galėčiau pasiūlyti, kad kiekvienas, kuris atsisako skiepytis, įneštų savo įnašą kaip tam tikrą karstelio mokestį, – kad kai aš numirsiu, esu jau susimokėjęs, aš neužgriūsiu valstybei su savo karstu: „dar ir palaidokite mane. Aš nuėjau tuo keliu, žinau, kad man daug daugiau galimybių susirgti bei numirkti, bet aš esu išdidus, kad einu tuo keliu“. Gerai, tai tu įnešk karsto mokestį“, – penktadienį laidoje „Iš esmės“ sakė profesorius.

Jei tokį mokestį sumokėjęs žmogus nesusirgtų ir nenumirtų, tuomet, pasak V. Landsbergio, pinigai jam būtų grąžinti.

„Niekas neatims, bet kodėl negalėtum iš anksto susimokėti už savo durniaus karstą? Yra žmonės ne visai durni, bet visgi šiandien aš girdžiu apie vieną svarbų, talentingą, darbštų žmogų, kuris buvo įsitikinęs, kad jis mažai su kuo bendrauja, jam pavojus negresia ir jis nesiskiepija. Dabar yra labai sunkioje padėtyje“, – pasakojo V. Landsbergis.

Jis atkreipė dėmesį, kad visuomenė trumpam laikui susimąsto tik tada, kai išgirsta apie kokio žymaus žmogaus mirtį nuo COVID-19.

„Tie, kurie platina nesiskiepijimo virusą irgi yra kalti“, – konstatavo V. Landsbergis.

Visą interviu su profesoriumi galite stebėti 19.15 val. Delfi TV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės