Šis Saudo Arabijos projektas, pavadinimu „The Rig“, išsidrieks per įspūdingą 148,6 tūkst. kvadratinių metrų plotą. Virš vandens įrengtame atrakcionų parke iškils amerikietiški kalneliai, plaukiojimo baseinai su čiuožyklomis ir viešbučiai.

Ant plūduriuojančių platformų taip pat įsikurs restoranai, kurių vienas bus paniręs po vandeniu, koncertų salė ir apžvalgos ratas, pakibęs virš vandens, rašo thesun.co.uk.

Šiame atrakcionų parke lauks tokios ekstremalios pramogos kaip kartingai, čiuožimas lynais, šuoliai su gumomis, taip pat toks vandens sportas kaip vandens slidės, nardymas ir net pasiplaukiojimai povandeniniais laivais.

Vaizdo įrašuose matyti dalis atrakcionų kalnelių ir vandens čiuožyklų, pastatytų šalia platformos krašto, ir virš jūros pramogaujantys lankytojai.

Svečiai atrakcionų parką „The Rig“ pasieks arba kruiziniu laivu, arba sraigtasparniu. Tarp platformų taip pat plaukios gondolos.

Anot teminio parko pranešimo spaudai, čia „bus siūloma įvairiausių svetingumo paslaugų, nuotykių ir vandens sporto potyrių“.

Tai bus „pirmasis pasaulyje turizmo objektas, įkvėptas jūrinių naftos platformų“.

Saudo Arabija šį parką planuoja atidaryti 2025 metais ir tikisi, kad jame per metus apsilankys daugiau kaip milijonas turistų, rašo forbes.com.

Naujienos apie naująjį parką „The Rig“ pasirodė vos po kelių mėnesių, kai JAV įmonė „Six Flags“ paskelbė savo planus Saudo Arabijoje įkurti teminį parką su greičiausiais amerikietiškų kalnelių traukinukais pasaulyje.

„Six Flags Qiddiya“, kuris taps už Saudo Arabijos sostinės kuriamo naujo miesto dalimi, turėtų atsidaryti iki 2023 metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)