Lietuvos paviljono „EXPO 2020“ parodoje Dubajuje partneris yra aukštųjų technologijų kompanijų grupei „BOD Group“ priklausanti įmonė „SoliTek“.

Visi EXPO paviljonai privalo naudoti atsinaujinančią energiją dėl pastatams keliamų energetinio efektyvumo reikalavimų. „SoliTek“ pagaminta ir sumontuota 49,18 kW galios elektrinė, kaip teigiama „BOD Group“ pranešime, užtikrins visą Lietuvos paviljonui ir ekspozicijai reikalingą elektros energiją, kuri bus naudojama paviljono apšvietimui, vėsinimui ir ventiliacijai.

Lietuvos paviljono pagrindinis technologinis akcentas – ažūrinė medinė fasado konstrukcija su integruota naujos kartos stiklas-stiklas saulės elektrine. „SoliTek“ pateikė visą kompleksinį sprendimą ir užtikrino visą projekto įgyvendinimą – moduliai, inverteriai, valdikliai, konstrukcijos ir sumontavimas. Ant paviljono stogo sumontuoti „Solid Bifacial“ dvipusio veikimo moduliai. Dalis modulių integruoti su išretintomis celėmis, atliekantys dar ir stogo dangos funkciją – tai unikalus sprendimas, leidžiantis patekti į vidų šviesai ir mažinantis papildomo apšvietimo poreikį.

6 kW elektrinės dalis buvo suprojektuota ir pagaminta pagal architektūrinę Lietuvos paviljono viziją – pagaminti gelsvos spalvos moduliai ir užtikrintas jų ilgaamžiškumas, esant itin nepalankioms oro sąlygoms (didelis karštis, smėlio audros). Ant plokščio stogo esanti elektrinės dalis atitinka ekstremalių vėjų apkrovoms keliamus reikalavimus, kur vėjo stiprumas siekia iki 45 m/s (160 km/h), todėl buvo suprojektuotos ir sumontuotos specialios konstrukcijos ir balastinės sistemos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją