Ką tik (rašau jums penktadienio rytą, viskas įvyko maždaug 6 val. 30 min.) vežiau vaiką į darželį, o po to pati važiavau į darbą. Važiuojant per Šančius yra nemažai vietų, kuriose gatvė „nusileidusi“ – susidariusios ne tai kad duobės, bet didžiuliai nuožulnumai, po ketvirtadienio pilni vandens.

Dauguma jų – pirmoje juostoje. Taigi, kai važiuodama iš toliau pamatydavau, kad laukia toks „ežeras“, rikiuodavausi į antrą juostą.

Kas mane nustebino, tai kitų vairuotojų nesupratingumas. Buvo labai, labai didelė bala, į kurią įvažiavus ne tik visą šaligatvį aptaškai kaip jūros banga, bet ir mašinai iškyla pavojus. Pamačiusi tą ežerą norėjau persirikiuoti, bet antroje juostoje lekiantys automobiliai nė nemanė įleisti.

Sukau, manydama, kad vis tiek susipras ir įleis – be to, kitas automobilis dar buvo gana toli – bet jis tik pagreitino ir man teko staigiai sukt atgal, likt pirmoj juostoj, kad nebūtų avarinės situacijos.

Patekau tiesiai į tą vandens ežerą, automobilis net smuktelėjo. Dar gerai, kad šaligatvis tuo metu buvo tuščias, nes bet ką juo einantį būčiau išmaudžiusi. Kol pravažiavau tą balą, atrodo, plaukiau. Galvoj pralėkė visos teorijos pamokos, kuriose kalbėjo apie akvaplano efektą ir į variklį patenkantį vandenį. Dar gerai, kad mano automobilis gana aukštas, tai pavyko iš to vandens išvažiuot be nuostolių. Bet situacija tikrai nemaloni.

Vairuotojai, saugokitės tokią dieną vandens. Geriau lėčiau ir ramiau leiskit kitiem įvažiuot į tą antrą juostą, neskubėkit aplenkt ar peršokt, bet visi būkim saugūs.

Po vėtros į sunkią situaciją patekote ir jūs? O gal matėte nulaužtų medžių ar užfiksavote kitų audros padarinių? Pasidalinkite savo įspūdžiais el. paštu pilieciai@delfi.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)