„Žalgirio“ arenos tribūnos griaudėjo prakeiksmais regėdamos, koks įniršęs, regis, pats ramiausias žmogus Kaune.

Po jam užfiksuotos pražangos prieš prasiveržti mėginusį Corey Waldeną L. Lekavičius nė negalvojo tylėti.

Greta buvęs Edgaras Ulanovas iškart suvokė, jog jo komandos draugui užvirė kraujas, ir ramindamas prilaikė jį už peties.

Bet įsiaudrinęs 27-erių šilališkis vis tiek ėjo aiškintis – tam, panašu, nebuvo pasiruošęs net vyriausiasis rungtynių arbitras iš Serbijos Ilija Beloševičius, tik nustebusiu žvilgsniu reagavęs į prasiveržusį lietuvio temperamentą.

„Manau, kad pražanga turėjo būti fiksuojama puolime. Turbūt tas epizodas mane išmušė iš vėžių“, – pripažino L. Lekavičius, kurio nuomone, teisėjai ketvirtadienį padarė ir daugiau klaidų.

Gal sukilusios emocijos, o gal ir nuovargis lėmė, jog puikiai į dvikovą nuo atsarginių suolo įsitraukęs gynėjas mačo pabaigoje žaidė neužtikrintai, ir svečiai išsivežė į Bavariją dramatišką pergalę 75:73.

Statistika

Nors ir nekrito tritaškiai (1/5), L. Lekavičius vis tiek surinko 17 taškų ir buvo rezultatyviausias savo komandoje. Dalį traumuoto Emmanuelio Mudiay krūvio prisiėmęs įžaidėjas taip pat atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo tiek pat kamuolių, bet suklydo 4 kartus.

Iš viso jis žaidė 23 minutes, įskaitant ir paskutinę 8 min. atkarpą, nors jai baigiantis atrodė jau perlaikytas aikštėje.

„Turbūt pasijautė nuovargis: nesu pratęs tiek žaisti, dažniausiai apsiriboju 15, daugiausiai 20 minučių. Bet pasiteisinimų negali būti.

Gaila, kad paleidome tokį šansą. Manau, turėjome galimybių laimėti, tik pabaigoje pridarėme kvailų klaidų, aš pats jų pridariau“, – savikritiškas buvo L. Lekavičius.

Vertindamas komandos žaidimą, jis įžvelgė naujo trenerio Jure Zdovco atneštą progresą.

„Gynyba tikrai buvo gera, ypač pirmoje pusėje: sekėsi rotuoti, buvome aktyvūs. Puolime dar mažai ką spėjome naujo įtraukti – treneris stengiasi, bet trūksta laiko ir treniruočių. Manau, ateityje mūsų žaidimas gerės“, – optimizmo nepraranda po penkių turų pergalės skonio dar nepatyrusios ekipos atstovas.

„Pirma pusė buvo tikrai gera, o paskui, kai varžovai pradėjo keistis dengiamaisiais, praradome ritmą puldami. Esu tikras, kad dabar šia problema ir užsiimsime. Nors priešakyje – tikrai nedėkingas tvarkaraštis. Labai gaila, kad nelaimime namuose, ypač tada, kai tikrai galime tai padaryti“, – pridūrė 11 taškų pelnęs ir 7 atšokusius kamuolius sugriebęs Nielsas Giffey.

Žalgiriečiai pratęsė vieną blogiausių startų Eurolygoje klubo istorijoje. 2001 metais penkiomis nesėkmėmis iš eilės sezoną pradėjo ir Algirdo Brazio treniruojama komanda. 2008-aisiais Gintaro Krapiko vadovaujama ekipa pralaimėjo pirmus septynis mačus.

Šeimininkams ketvirtadienį trūko traumuotų Janio Strelnieko, Emmanuelio Mudiay ir Joffrey Lauvergne'o, svečiai vertėsi be Leono Radoševičiaus ir Paulio Zipserio.

Praėjusiame sezone „Žalgiriui“ atstovavęs bavarų naujokas Augustine'as Rubitas į buvusios komandos krepšį ketvirtadienį sumetė 8 taškus, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Tarpusavyje „Žalgiris“ ir „Bayern“ susitiko aštuntą kartą per visą istoriją – pergalių ir pralaimėjimų balansas dabar lygus (4/4).

Kitą savaitę kauniečių laukia dviguba išvyka į pietus: antradienį J. Zdovco auklėtiniai susitiks su Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis), penktadienį – su titulą ginančiu Stambulo „Anadolu Efes“ (Turkija).

Tuo metu „Bayern“ namuose priims Milano „Olimpia“ (Italija) ir apsilankys pas konkurentus Vokietijoje Berlyno ALBA.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)