T. Dirgėla – vienas populiariausių vaikų rašytojų, mylimas jaunųjų skaitytojų ir apdovanotas literatūros ekspertų – 2015 m. jam įteikta Aldonos Liobytės premija už reikšmingiausią debiutą.
Knygą iliustravusi grafikė Eglė Gelažiūtė šįkart vaizdų kalba atskleidė ne tik smagius nuotykius, bet ir skaudžią vaiko patirtį bei ją lydinčius keistus nutikimus.

Kaip sakė pats rašytojas, šioje knygoje gerai dera skirtingi elementai: nuotykis, skaudi patirtis ir siaubas. Knyga skatina empatiją ir moko priimti artimo žmogaus netektį.

Ar žinai, koks jausmas apima, kai staiga ir visiems laikams iš tavo gyvenimo dingsta kažkas labai brangaus? Netekęs močiutės ir jos kepamo skaniausio pasaulyje obuolių pyrago, Jokūbas supranta, kad šito jis taip lengvai nepaliks. Jam kyla mintis pasinaudoti 3D spausdintuvu – juk jei šis gali išspausdinti viską, tai gali ir močiutę, ar ne?

Tomas Dirgėla

Tačiau Jokūbo planas vieną audringą naktį apvirsta aukštyn kojomis, o skaniausias močiutės pyragas gali virsti... akių obuolių pyragu!

Gerai, kai apie rimtas temas kalbama nuotykių kupinose knygose. Dar geriau, kai per smagias knygas galime išmokti suprasti ir priimti mums kylančius sunkius jausmus.

Auditorija: 8–12 metų vaikams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)