„Bayern“ yra panašioje situacijoje kaip mes. Tai gerų žaidėjų, aibę ginklų turinti Eurolygos komanda, kurią treniruoja puikus strategas. Neabejoju, jog jie atvyksta čia iškovoti pirmos pergalės.

Darysime viską, jog varžovų planas neišdegtų, ketvirtadienį pamatysime, kaip mums seksis“, – spaudos konferencijos pradžioje kalbėjo J. Zdovcas.

Pradėjome geriau dalintis kamuoliu, šiek tiek geriau atrodome komandinėje gynyboje, tai man svarbiausias dalykas.
Jure Zdovcas, „Žalgirio“ strategas

Jis neslėpė, jog prieš savo debiutą „Žalgirio“ arenoje jaudulys – neišvengiamas.

„Nervingai, labai nervingai jausiuos, lengva nebus. Bet, esu jau sakęs, prasidėjus rungtynėms pamiršti viską ir telki dėmesį į mačą. Tačiau tikrai man nebus lengva“, – prognozavo krepšinio specialistas.

Žalgiriečiams tikrai nepadės peties traumą besigydantis Joffrey Lauvergne ir praėjusios savaitės rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“ blauzdos raumenį pasitempęs Janis Strelniekas.

Dėl Pauliaus Jankūno ir Emmanuelio Mudiay sprendimas bus priimtas rungtynių dieną.

„Negaliu to pakeisti, taip jau yra. Pratybose su jaunimu turime 10 žaidėjų. Treniruotės buvo geros, o man tai yra svarbiausia. Žaidėjai turi atiduoti visas pastangas“, – pažymėjo „Žalgirio“ strategas.

Kalbėdamas apie varžovų stiprybes, strategas minėjo ir praėjusiame sezone „Žalgiryje“ žaidusį Augustine'ą Rubitą.

„Jų arsenale – daug ginklų, taip pat ir gerai pataikančių krepšininkų perimetre. A. Rubitas gali išplėsti aikštę, Deshaunas Thomasas sėkmingai žaidžia po krepšiu. Tokios komandos turi 10 gerų žaidėjų, niekada nežinai, kas tą dieną iš jų iššaus.

Turi koncentruotis į 5-is žaidėjus ant parketo. Tai bus pagrindinis akcentas. Jie turi individualiai stiprių žaidėjų, kurie vieni gali nulemti rungtynių baigtį“, – kalbėjo J. Zdovcas.

„Bayern“ sezono starte jau žaidė prieš „Barceloną“, be to, kaip ir „Žalgiris“, nusileido „Zenit“ ekipai.

„Kiekviena dvikova – nauja istorija. Varžovai taip pat mokosi iš savo klaidų. Turime gerinti savo žaidimą. Pradėjome geriau dalintis kamuoliu, šiek tiek geriau atrodome komandinėje gynyboje, tai man bus svarbiausias dalykas.

Buvo gerų dalykų rungtynėse su Šiaulių ekipa, tai nėra Eurolygos komanda, tačiau ji gerai žaidžia puolime. Turime ir toliau laikytis gerų sprendimų“, – teigė slovėnas.

Anot „Žalgirio“ stratego, esminė „Bayern“ silpnybė – atskirų žaidėjų noras žaisti individualiai.

„Varžovams trūksta stabilumo. Vieną kartą gali žaisti labai gerai, kitą – labai prastai. „Bayern“ gretose daug žaidėjų, kurie nori pelnyti taškus, tai – jų pagrindinė problema. Tiek jūs, tiek aš žinome, kad „Bayern“ yra gera komanda, laukia dar daug rungtynių. Lygiai taip pat ir Stambulo „Anadolu Efes“, anksčiau ar vėliau jie pradės skinti pergales“, – teigė J. Zdovcas.

„Žalgirio“ vairininkas vylėsi, jog Janis Strelnieks jau kitą savaitę grįš į rikiuotę. Kauno ekipos vyr. treneris patvirtino, jog klubas ieško aukštaūgio, galinčio pakeisti traumuotą J. Lauvergne.

Rungtynės Kaune vyks ketvirtadienį 20 val.

Eurolygos rikiuotė (vieta, komanda, taškų santykis):

1.Barcelona4040
2.Olimpia4039
3.Olympiakos3146
4.Real3138
5.ASVEL3110
6.CSKA316
7.Zenit315
8.Fenerbahče2225
9.Crvena Zvezda2218
10.AS Monaco224
11.Maccabi22-14
12.Baskonia22-33
13.ALBA13-26
14.Panathinaikos13-33
15.UNIKS13-37
16.FC Bayern04-20
17.Anadolu Efes04-23
18.Žalgiris04-45

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)