Antradienį paskelbta, kad didžiausioje Vilniaus regiono atraminėje ligoninėje, Antakalnyje esančioje Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje, uždaromas Kraujagyslių chirurgijos skyrius.

Kaip pranešė Santaros klinikų atstovė žiniasklaidai Gitana Letukienė, skubūs šio profilio pacientai iš minėtosios ligoninės bus nukreipiami į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę, esančią Lazdynuose. Plačiau apie tai ir apie situaciją Vilniaus regione galite paskaityti čia.


Respublikinė Vilniaus universitetinė ligoninė gi pranešė, kad nuo spalio 23 d. keisis pacientų lankymo tvarka. Respublikinėje Vilniaus universitetinėje ligoninėje lankyti leidžiama tik terminalinės būklės pacientus. Lankytojai turi būti užsiregistravę iš anksto ir atvykti suderintu laiku. Daugiau informacijos apie tai rasite čia.

Asociatyvi nuotrauka

Apie tai, kad gali tekti dar labiau kitas medicinos paslaugas pranešė ir LSMU Kauno ligoninė.

„Ir vėl esame didžiausia šalyje COVID-19 ligoninė. Šiuo metu gydome per 180 koronaviruso ligonių, nuolat užpildyti abu kovidiniai reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriai Šilainių ir Aukštųjų Šančių padaliniuose.

Maža to, dar 20 vietų su deguonimi COVID-19 ligai gydyti nuo spalio 20-osios įrengėme Hipodromo g. 13 padalinyje, Vidaus ligų skyriuje. Tai reiškia, kad dar labiau teks riboti kitas medicinines paslaugas, nes bendras įvairių ligų sergamumas tik didėja, o terapiniai padaliniai jau perpildyti.

„Šiandien, vos mūsų Vidaus ligų skyriuje pradėjo funkcionuoti kovidinės lovos, 13 pacientų iškart stacionarizavome. Iki vakaro, manau, visos 20 lovų bus užimtos COVID-19 pacientais. Dar dvi lovos su galimybe tiekti didelės tėkmės deguonį (High Flow) skirtos COVID-19 pacientams, kuriems reikės intensyvios terapijos. Nuoširdžiai apgailestaujame, kad labai apribotos mūsų galimybės suteikti pagalbą nekovidiniams terapiniams pacientams, bet šiandieninė epidemiologinė situacija nepalieka pasirinkimo“, – kalba Terapijos klinikos (Hipodromo g. 13) vadovė, gydytoja pulmonologė Rūta Nutautienė.

Koronavirusas Lietuvoje

Stipriai apkrauti ir visų LSMU Kauno ligoninės padalinių Priėmimo skubios pagalbos skyriai. Į infekcinių ligų priėmimą Baltijos g. 120 per parą dėl paūmėjusių COVID-19 simptomų kasdien kreipiasi apie 40 žmonių. Pusę jų tenka paguldyti į stacionarą.

Daugumai ligonių reikia nuolatinio deguonies tiekimo, todėl Šilainių padalinyje įranga jau pasiekusi galimybių ribą. Kasdien dėl įvairių patologijų žmonės atvyksta į miesto Centro, Aukštųjų Šančių padalinių priimamuosius.

Epidemiologinė situacija kaista. Labai raginame vykdyti infekcijų kontrolės ir epidemiologų nurodymus, saugoti vieniems kitus, maksimaliai laikytis higienos, vengti susibūrimų, skieptis, pasitikėti mokslu ir medikais“, – rašoma minėtosios ligoninės pranešime.

Prieš kelias dienas portalas „Delfi“ rašė apie pasikeitusią pacientų lankymo tvarką Santaros klinikose ir Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Apie tai galite paskaityti čia.

Apie pasikeitusią pacientų lankymo tvarką pranešė ir Klaipėdos jūrininkų ligoninė. Apie tai rašyta čia.

Klaipėdos universitetinė ligoninė

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje, kaip portalą „Delfi“ informavo šios gydymo įstaigos l. e. p. Komunikacijos skyriaus vedėja Aistė Noreikaitė, šiuo metu gydoma 120 COVID-19 užsikrėtusių asmenų. Iš jų 19 – Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyriuje.

Apie 80 proc. visų pacientų taikoma deguonies terapija, dirbtinė plaučių ventiliacija – 10 pacientų.

Paskiepytų į Klaipėdos univerisetinę ligoninę paguldytų pacientų siekia apie 20 proc. Pacientų vidurkis išlieka apie 60-70 metų. Jauniausias pacientas – 29 metų, vyriausias – 93.

Klaipėdos universitetinė ligoninė

Lietuvoje per pastarąją parą nustatytas net 3331 naujas COVID-19 atvejis. Tai – didžiausias naujų atvejų skaičius šiais metais. Daugiau fiksuota tik pernai gruodį.

Nuo COVID-19 ligos mirė dar 11 žmonių: keturi vyresni nei 80-ies metų, trys – per 70 metų. Du žmonės priklausė 50–59 metų grupei. Po vieną mirusįjį priklausė 60–69 ir 40–49 metų grupėms.

Pilnai paskiepytas buvo vienas iš jų – vyresnis nei 80-ies metų žmogus.

Kaip skelbiama Statistikos departamento atviruose duomenyse, 40–49 metų amžiaus grupei priklausęs vyras buvo iš Telšių rajono savivaldybės, 50–59 metų amžiaus grupei priklausiusi moteris – iš Vilniaus miesto, o 50–59 metų grupei priklausęs miręs vyras registruotas Kelmės rajono savivaldybėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės