Pas mano mamą iš užsienio atvažiavo brolis su šeima. Jie pas mama apsistojo porai dienų, kad vaikas pasibendrautu su mažai matyta močiute ir kad visi tiesiog pabūtų kartu. Vaikui tuo metu buvo tik dveji metai.

Mama augina kačiuką, tai mažajam pats nuostabiausias dalykas buvo jo gaudymas žaidžiant. Vieną viešnagės vakarą, mažajam begaudant kačiuką, šis prasprūdo pro mažas rankytes ir nagais grybštelėjo. Žinoma, vaikutis išsigando ir pradėjo verkti – kuo toliau, tuo labiau. Tai truko keliolika minučių, na, bet natūralu, vaikai dažnai verkia. Mažajam nurimus, pasigirdo stiprus beldimas, netgi, sakyčiau, spardymas į duris.

Mamai atidarius duris, ji buvo grubiai nustumta šalin. Į vidų įsiveržė kaimynė, pildamasi didžiausia riksmais ir keiksmais, neva „štai, rėkia vaikas, visi jį muša“. Kaimynė pradėjo pulti mano brolį sakydama, kad jis čia negyvena, ir ši kvies policiją, kad jį išmestų. Pradėjo rėkti ant mano mamos, sakyti, neva per mamą kaimynės vyras numirs, nes vaikas rėkia...

Dar parėkusi kaimynė išdundėjo trenkdama durimis. Žinoma, toks elgesys ne juokais išgąsdino tuose namuose buvusi vaiką, kuris pradėjo verkti dar labiau – būtent, kad išgąsdintas neadekvatus žmogaus elgesio.

Asociatyvioji nuotr.

Po kelių dienų brolis išvažiavo ir viskas, atrodo, užsimiršo. Tačiau ta pati kaimynė po kelių savaičių vėl atlėkė ir ėmė grasinti policija, nes šįkart apsiverkė svečiuose pas močiutę buvęs mano vaikas. Moteriškė vėl pradėjo taškytis, grasinti susidorojimu ir koneveikti mus visus. Šį kartą neapsiėjome be policijos, tik dabar jau ją kvietėme mes.

Man kilo klausimas, ar jums viskas gerai, žmonės? Daugiabutis nėra nuosavas namas ir, deja, jame viskas girdisi. Aš, pavyzdžiui, girdžiu, kaip kaimynas siurbia – tai negi man lėkti pas jį ir rėkti, kad jis man trukdo?

Kodėl toks pyktis yra nukreiptas prieš vaikus? Tai visiškai nenormalu. O gal vaikas serga, gal prastai jaučiasi ir yra irzlus, ar kažko išsigąsta – kodėl reikia eiti pas tėvus ir jiems trukdyti, dar labiau gąsdinant ir taip neramų vaiką? Galų gale, yra vaikų, turinčių tam tikrus sutrikimus, kurie verkia ar laksto, ar kitaip kelia triukšmą. Ar žmonės jau nusirito taip žemai, kad viskas pradėjo trukdyti? Seni žmonės trukdo, vaikai trukdo, jaunimas trukdo. Tai tiems, kuriems trukdo, gal reiktų apsilankyti pas psichiatrus arba kraustytis į vienkiemį.

Bet turbūt tokiems žmonėms ir paukščiai trukdys, jei čiulbės rytais. Jei gyveni ten, kur gyvena ir kiti žmonės, tai tenka prisitaikyti ir būti tolerantiškesniam. Ir liautis galvoti, kad esi laiptinės ar viso pasaulio bamba, nes tikrai teks nusivilti – taip toli gražu nėra.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (151)