Ivanas Buva pelnė 19 taškų ir sugriebė 9 atšokusius kamuolius, bet paradoksaliai vilniečiai sparčiausiai tolo nuo varžovų tuomet, kai apskritai žaidė be vidurio puolėjo.

Žano Tabako auklėtiniai pirmoje susitikimo pusėje buvo bergždi prie trijų taškų linijos, ir tuo pasinaudoję šeimininkai iškart po pertraukos mėgavosi 20 taškų pranašumu.

Dar didesnė ispanų problema buvo 20 klaidų, dėl kurių svečiai labiau priminė ne dukart paeiliui Čempionų lygos nugalėtojus, o dviejų natų darniai sugroti nesugebančią kaimo vestuvių kapelą.

Po varžovų klaidų Lietuvos vicečempionai surinko 26 taškus, o kartodami netaiklius komandos draugų metimus – nepaisant dažno oponentų ūgio pranašumo – pridėjo dar antra tiek.

Mes taip žaisti visai nesiruošėme, ir jei ateityje dar teks remtis tokiu penketu, būsime tik geresni.
Giedrius Žibėnas

„Varžovai nepasiūlė nieko netikėto taktiškai, bet jų agresyvumas išprovokavo pernelyg daug mūsų klaidų. Ir dar tie antri šansai... Jie neatsirado iš situacijų žaidžiant vienas prieš vieną, iš tiesų mes blogai rotavomės gynyboje. Nesutikčiau, kad pasidavėme anksčiau laiko, bandėme keisti savo taktiką, bet esmė buvo intensyvumo skirtumas tarp komandų“, – akis badančius skaičius protokole komentavo Ž. Tabakas.

Nors praeityje įžymus Kroatijos „centras“ nemanė, kad rungtynes jo komanda pralaimėjo, kuomet „Rytas“, ilsindamas lygiavertės pamainos neturintį I. Buvą, žaidė žemu penketu, nugalėtojai bylojo ką kita.

„Nuo pirmų minučių šokome ant jų. Jie išsimušė iš vėžių susidūrę su mūsų žemu penketu, pasimetė. Mums ir patiems buvo keista taip žaisti, bet kovojome, kritome dėl kiekvieno kamuolio, fanai mus užvedė, ir ta energija galiausiai padėjo“, – patenkintas buvo 13 taškų pelnęs gynėjas Margiris Normantas.

Panašiai rungtynes vertino ir G. Žibėnas, atskleidęs, jog jo komanda prieš rungtynes specialiai nerepetavo žaidimo be aukštaūgių ir apskritai šiame sezone tokios taktikos dar nebuvo bandžiusi.

„Mums buvo netikėta, varžovams – dar labiau. Toks penketas visų pirma suteikė mobilumo gynyboje, o puldami juos išmušėme iš įprastų gynybinių sistemų, tai buvo labai netikėta varžovams. Pagrindinį savo „centrą“ jie turėjo laikyti ant atsarginių suolo ir žaisti ne savo žaidimą, ne sau įprastose pozicijose.

Mes taip žaisti visai nesiruošėme, ir jei ateityje dar teks remtis tokiu penketu, būsime tik geresni. Dar reikėtų padirbėti renkantis, per ką atakuoti, kaip protingiau išsidėstyti ir sužaisti tokiose situacijose. Pasikartosiu, mes tikrai tam nesiruošėme“, – kalbėjo 37-erių specialistas.

Vidurio puolėjo poziciją antradienį epizodiškai užėmė įprastai lengvuoju krašto puolėju rungtyniaujantis Arnas Butkevičius. Vos 196 cm ūgio krepšininkas pelnė 11 taškų ir užsitarnavo 20 naudingumo balų.

„Avantiūros buvo daug, bet Arnui tai nėra naujiena. Jis dar kartą parodė, kokios klasės yra žaidėjas: iš tokios situacijos išėjo su 20 balų“, – komandos kapitoną gyrė G. Žibėnas.

„Karių kariu“ jis vadino ir puolime 5 kamuolius atkovojusį bei dvigubo dublio vos nesurinkusį Gytį Radzevičių (10 taškų, 9 atkovoti kamuoliai), bet greta žaidimo žemu penketu išskyrė ir kitų pergalės priežasčių.

„Kontroliavome tempą, kovą „po lenta“, o svarbiausia, kad gerbėme komandos taisykles ir žaidėme kartu. Patys gerbėme savo darbą ir susikrauto pranašumo nebarstėme – tai virto labai pelnyta pergale.

Smagu dėl žaidėjų, dėl sirgalių, tikimės, kad kitą kartą jų ateis daugiau. O man asmeniškai dirbant „Ryte“ kiekviena pergalė yra smagi. Mat yra daug varžovų, kurie tik ir laukia, kada galės mus nubausti“, – sakė G. Žibėnas.


„Ryto“ gretose trūko traumuotų aukštaūgių Tannerio Leissnerio ir visą sezoną praleisiančio Jarviso Williamso. Laikinai komandą sustiprinsiantis Maurice'as Ndouras taip pat kol kas dar neatvyko į Lietuvą, o koronavirusu neseniai persirgęs Martynas Pacevičius nepakilo nuo atsarginių suolo.

Tuo metu rezervinis vidurio puolėjas Marko Tejičius žaidė vos 3 min. – G. Žibėnas nekonkretizavo, ar jo pasirodymą apribojo trauma.

Kitose H grupės rungtynėse antradienį Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija) 81:83 neapgynė namų sienų nuo Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija).

Po dviejų turų visų keturių komandų pergalių ir pralaimėjimų balansas yra identiškas – 1/1.

Pasirodymą Čempionų lygoje „Rytas“ tęs lapkričio 2 d. svečiuose pas „Bešiktaš“.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (36)