SAM sprendimu, nuo penktadienio prekybos vietose, kuriose aptarnaujami gyventojai be galimybių paso, turės būti reguliuojami pirkėjų srautai. Tokiose parduotuvėse ir turgavietėse turės būti užtikrinamas minimalus 30 kv. m prekybos plotas vienam klientui.

Į tai sureagavo „Camelia“ vaistinių tinklą valdanti UAB „Nemuno vaistinė“.

„Pagal galiojančius reikalavimus, oficinos (vaistinės patalpa, kurioje parduodami (išduodami) vaistai ir kitos vaistinės asortimento prekės gyventojams) plotas turi būti ne mažesnis kaip 25 kv. m mieste ir ne mažesnis 10 kv. m kaimo vietovėje.

„Camelia“ vaistinės, kurios yra ne prekybos centruose, t.y. turi atskirus įėjimus iš lauko ir į kurias iki šiol buvo galima įeiti be GP, dažniausiai nėra didesnės nei 25 kv. m, o kaimo vietovėse esančios vaistinės yra 10-15 kv. m ploto. Kadangi, pagal naujausią operacijų vadovo priimtą sprendimą, vienam klientui turi būti skirtas 30 kv. m plotas, o mūsų vaistinės mažesnės, be galimybių paso priimti pacientų mes apskritai negalėsime. Didesnės nei 30 kv. m vaistinės yra įsikūrusios prekybos centruose, į kurias pacientai pastaruoju metu ir taip negalėjo įeiti be GP.

Taip išeina, kad gyventojai, neturintys galimybių paso, apskritai negalės įeiti į vaistines gauti farmacinės paslaugos ar nusipirkti vaistų. Manome, kad tai bus ypač didelė problema mažesniuose miestuose ir miesteliuose, kur nėra vaistinių, kurių plotas būtų didesnis nei 30 kv. m.“, – komentavo „Nemuno vaistinės“ generalinė direktorė Aušra Budrikienė.

Kaip nurodoma komentare, iki šiol vienam pirkėjui turėjo užtikrinti 10-15 kv. m prekybos ploto, tą vaistinių tinklui pavyko įgyvendinti į vaistinę priimant po vieną pacientą, kiti laukdavo lauke.

„Toks sprendimas buvo logiškas ir buvo užtikrinamas tiek pacientų, tiek vaistininkų saugumas. Mes manome, kad naujausiame nutarime vaistinėms privalo būti taikoma išimtis, priešingu atveju dalis gyventojų liks be vaistų ir kitų jiems svarbių prekių. Taip pat akcentuojame, kad gyventojai galimybių pasus aktyviausiai išsiima vaistinėse. Asmenys, dar neturintys galimybių paso, bet jau galintys jį gauti ir norintys jį išsiimti, pagal naujausią nutarimą, vaistinėse to padaryti negalės“, – komentuoja A. Budrikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (219)