Produktus internetinei žaidimų industrijai visame pasaulyje kuriančios Švedijos bendrovės „Evolution“ atstovai įsitikinę, kad ne tik patirtis yra gero darbuotojo bruožas. Per ateinančius metus įmonė planuoja eksponentinę plėtrą – priimti apie tūkstantį darbuotojų, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Pandemija koregavo veikimo metodus, bet ne tikslus

Prieš penkiolika metų veiklą pradėjusi švedų kompanija šiandien turi daugiau nei 20 biurų skirtingose pasaulio šalyse, kuriuose dirba virš 11 tūkst. darbuotojų. Lietuvoje, Kaune pernai veiklą išplėtusios bendrovės studijoje planuojama įdarbinti per tūkstantį žmonių. Tai jau antrasis įmonės biuras Baltijos šalyse – pirmasis, atidarytas dar 2006 m. Rygoje, iki šiol yra viena didžiausių kompanijos studijų pasaulyje.

Iš Kaune „Alia“ verslo centre įsikūrusio biuro transliuojami kompanijos VIP klientų žaidimai, todėl ši įmonės būstinė itin svarbi. Pandemijos metu, dėl darbuotojų saugumo pakoregavus dalį veiklos metodų, kompanija plėtėsi dar labiau.

„Įrodėme, kad garantuojame stabilumą ir kuriame darbo vietas net ir neramiais, globalių krizių laikais. Pernai be studijos Kaune atidarėme dar dvi Jungtinėse Amerikos Valstijose, o Portugalijoje įsteigėme inžinerijos centrą. Kitais metais planuojame plėstis Armėnijoje, Kanadoje ir dar vienoje Europos šalyje“, – apie tolimesnius žingsnius pasakoja operacijų vadovė Lietuvoje Olga Strelkova.

Ji priduria, kad paslaugų verslo klientams teikimas perspektyvioje ir itin greitai augančioje rinkoje turi savo privalumų. Per pirmus metus į biuro Kaune komandą buvo priimti tiek pradedantieji, tiek patyrę žaidimų vedėjai, o didžioji jų dalis jau pakilo į aukštesnes pozicijas. Pagrindinis bendrovės principas – suteikti vietą profesiniam augimui, todėl svarbiausių įgūdžių žmonės gali išmokti jau prisijungę prie komandos.

Buvę žaidimų vedėjai – į vadovus

Šiandien komanda Kaune ieško kortų maišytojų ir šou vedėjų, tačiau O. Strelkova pažymi, kad šios pozicijos gali tapti ilgalaikės karjeros pradžia. Anot jos, ne vienas vadovaujamas pareigas užimantis kolega savo kelią pradėjo būtent taip.

Ji pati, iš Latvijos kilusi studentė, dar 2010 m. Rygoje pradėjo dirbti žaidimų vedėja bei augo kartu su įmone. Bendrovės atstovė įsitikinusi, kad didžiausias apdovanojimas darbdaviui – galimybė matyti darbuotojų augimą ir tobulėjimą. Ji pabrėžia, kad tokių sėkmės istorijų kompanijoje – ne viena.

„Pradedančiųjų pozicijose dažniausiai nereikalaujame didelės patirties. Priešingai – skatiname jungtis žmones iš skirtingų sričių, baigusių įvairias studijų programas, dirbusių visiškai kitokį darbą ar dar tik norinčius įsilieti į darbo rinką. Tikime, kad įvairovė atneša naują požiūrį ir stiprina komandą, o pozicijai reikalingų įgūdžių išmokstama per čia įgyjamą patirtį“, – sako ji.

Pasitikdama antruosius metus Lietuvoje, įmonė planuoja plėstis ir toliau. Šiuo metu svarbiausias uždavinys – išlaisvinti potencialių darbuotojų talentą bei ambicijas ir sudaryti galimybes tobulėti esamiems kolegoms.

„Jei išsaugosime esamą augimo tempą, galbūt ilgainiui svarstysime apie tolesnę plėtrą, steigdami ir kitų sričių darbo pozicijas. Artimiausiais metais daugiausiai dėmesio skirsime tam, kad mūsų Kauno studija plėstųsi ir augtų“, – ateities planais dalijasi O. Strelkova.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)