Antradienio rytą Vilniaus apylinkės teismo atstovė spaudai „Delfi“ patvirtino, kad buvo patvirtinta abiejų sutuoktinių pasirašyta taikos sutartis ir santuoka nutraukta bendru sutarimu.

Po šio teismo sprendimo įsigalioja 30 dienų terminas, kurio metu kuris nors sutuoktinis dar kartą gali kreiptis į instituciją.

Pora oficialiai skirtis panoro dar 2019 metų vasarą. A. ir A. Zuokai kartu santuokoje pragyveno 27-erius metus.

Anksčiau bendrą gyvenimą sieję sutuoktiniai ilgai varstė
teismo duris, norėdami išsituokti. Tačiau procesas judėjo lėtai, kadangi posėdžiuose buvo sprendžiamas ne tik skyrybų klausimas, o ir bendro turto reikalai bei kt. asmeniniai aspektai.

Praėjusį pirmadienį televizijos eteryje pasirodė atviras Agnės Zuokienės interviu apie tariamas buvusio jos vyro Artūro Zuoko išdavystes su kitomis moterimis, skurdų supratimą apie šeimos prasmę ir grasinimus, kurių esą akis į akį iš buvusio sutuoktinio ji sulaukia iki šiol.

Braukdama ašarą ji pasakojo, kad vyras niekada jos nelepino komplimentais, pavyzdžiui, dėl gražios išvaizdos, niekada žmona nesakė, kad myli. Agnė manė, kad vyriškis visiškai nesupranta sąvokos „šeima“. Tačiau gniauždama skausmą ji ir toliau mėgino išsaugoti namų ramybę. Vis dėlto ji neslėpė, kad išgėrinėdavo, tačiau teisinosi, kad „kito kelio nebebuvo“.

Pranešdama apie naują gyvenimo etapą neseniai A. Zuokienė feisbuke pasikeitė pavardę. Nuo šiol moteris prisistato Andriulyte.

Tuo tarpu „Delfi“ laidoje „Nepatogūs klausimai“ dalyvavęs A. Zuokas buvo pasidalijęs savo versija apie skyrybų priežastį.

„Čia gal Agnė galėtų geriau atsakyti į šiuos klausimus, nes jos iniciatyva visa tai įvyko. Aš nemanau, kad būčiau ryžęsis tokiam veiksmui, nors santykiai buvo sudėtingi, jie truko gana ilgai. Žinot, su laiku žmonės keičiasi. Vieni su tais pokyčiais susitaiko, kiti – ne.

Manau, kad mane gali suprasti tik tas, kas turėjo panašių patirčių. Bet kuriuo atveju, aš džiaugiuosi, kad 27 metus išbuvome kartu, užauginom tris vaikus, turėjom gerą, įdomų gyvenimą, nors galbūt Agnė pasakytų, kad nepakankamai.

Šiandien, duok Dieve, kad ji atsistotų ant kojų. Yra tam tikrų dalykų, ir aš esu viešai sakęs, kad mes, artimieji, jau nieko pakeisti negalim. Yra jos sprendimas, jos veiksmai, kurie galėtų keisti situaciją. Kad ji tai gali, aš neabejoju, yra protinga, išsilavinusi, ir gaila matyti, jog pasirinko kelią, kuris veda nežinau kur“, – beveik prieš metus kalbėjo A. Zuokas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)