Šioje grupėje dar žais Levalua „Metropolitans 92“ (Prancūzija), Trento „Dolomiti“ (Italija), Badalonos „Joventut“ (Ispanija), Hamburgo „Towers“ (Vokietija), Krasnodaro „Lokomotiv Kuban“ (Rusija), „Morabanc“ (Andora), Belgrado „Partizan“ (Serbija) ir Ankaros „Turk Telekom“ (Turkija) ekipos.

B grupėje irgi rungtyniaus 10 komandų. Į kitą etapą (aštuntfinalį) pateks net po aštuonias geriausias. Pasak krepšinio specialistų, pagrindiniai panevėžiečių konkurentai dėl vietos aštuonete turėtų būti „Sląsk“, „Turk Telekom“, „Dolomiti“ ir „Metropolitans 92“.

Praėjusį sezoną ‚Lietkabelis“ į kitą varžybų etapą nepateko. Tiesa, pernai ir varžybos dar buvo vykdomos pagal kitą sistemą. Nenado Čanako auklėtiniai C grupėje užėmė penktąją vietą tarp šešių komandų (2 pergalės, 8 pralaimėjimai). Tuomet kovojo 24 ekipos, suskirstytos į 4 grupes. Čempionais tapo „Monaco“ krepšininkai, kurie šį sezoną jau rungtyniauja Eurolygoje.

Primename, kad Europos taurės sezono išvakarėse Panevėžio ekipa nuostolių neišvengė – čiurna plyšo ir kelio šoniniai raiščiai buvo patempti Dovydui Giedraičiui, iš rikiuotės iškrentančiam maždaug dviem mėnesiams.

Iš Lietuvos krepšininkų Europos taurės turnyre šį sezoną dar žais tik buvęs Vilniaus „Ryto“ aukštaūgis Martynas Echodas, kuris vilkės Venecijos „Umana Reyer“ aprangą.

Įvairems klubams atstovaus būrys Baltijos šalių žaidėjų: „Joventut“ sudėtyje yra du latviai Krissas Helmanis ir Arturas Zagaras.

Jų tautietis Rodionas Kurucas, anksčiau žaidęs NBA, rungtyniaus „Partizan“ ekipoje, kurią treniruoja Želkjo Obradovičius. „Valencia“ klubo paraiškoje yra Fredas Bagatskis. Hamburgo „Towers“ klubui atstovaus aukštaūgis iš Estijos Maikas Kotsaras.

Panevėžio „Lietkabelio“ dvikovas Europos taurės varžybose rodys „TV3 Sport Open“ kanalas ir naujos kartos televizija „Go3“. Trečiadienį rungtynių su „Sląsk“ transliacijos pradžia – 21.05 val.

Šiandien nuo 20.20 val. bus parodytos Hamburgo „Towers“ ir „Partizan“ rungtynės, o trečiadienį 19.50 val. – Bursos „Frutti Extra“ ir Bolonijos „Virtus Segafredo“ akistata. Šias dvi rungtynes galima bus stebėti per „TV3 Sport“ ir „Go3“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)