Prieš metus „Rytas“ paskutinį sykį varstė tuomet dar „Siemens“ arenos duris taip pat Čempionų lygos dvikovoje su Atėnų „Peristeri“ (Graikija).

Vėl įsismarkavus pandemijai, sostinės klubas žaidė tik gretimoje „Jeep“ salėje, kurioje liko ir sezono pabaigoje, kai sušvelninus karantino ribojimus sirgaliams leista grįžti į tribūnas.

Nors antradienį pirmąsias tarptautines sezono namų rungtynes žaisiantys vilniečiai grįžta į 10 tūkst. vietų turinčią areną, ypatingo anšlago nesitiki: klubas tikslas – užpildyti pirmąjį jos aukštą.

O komandos užduotis – rasti silpnų vietų dukart iš eilės Čempionų lygoje triumfavusių ispanų gretose.

Kiek aš esu su žaidėjais kalbėjęs, jie gal labiau mėgsta savą areną, kur treniruojamės.

Šio sezono pradžioje „San Pablo“ pernelyg neblizga. ACB lygoje Žano Tabako auklėtiniai užima tik 11-ą vietą (3 pergalės/3 pralaimėjimai).

Čempionų lygą jie atidarė nelengva pergale namuose prieš Stambulo „Bešiktaš“ (Turkija) 82:74 ir 27 brazilo Vitoro Benite taškais.

„Patyrusi komanda, žino, kaip žaisti kartu. Turime neįsitraukti į jų greitą žaidimą, lėtinti tempą. Ypač didelį akcentą skirsime gynybai pirmas 8 varžovų atakos sekundes.

Individualiai svarbiausi „San Pablo“ žaidėjai – Xavi Rabaseda, V. Benite, Tyrusas McGee. Gynėjų linija šioje komandoje – svarbiausia, aukštaūgiai yra nuo jos priklausomi. Turėsime atkirsti varžovų „mažiukus“, išeiti iš savo komforto zonos, laiku prasižengti, kristi dėl kiekvieno kamuolio. Ir taip – nuo rungtynių pradžios. Turime būti pasirengę mirti aikštėje“, – rungtynių išvakarėse ragino saviškius G. Žibėnas.

Pats „Rytas“ pirmame H grupės ture išvykoje 72:76 nusileido Oldenburgo „EWE Baskets“ (Vokietija).

Mačas su Burgoso klubu antradienį prasidės 19.30 val., ir G. Žibėnas prieš jį prašo sirgalių paramos.

– ASG arenoje paskutinį kartą „Rytas“ žaidė prieš metus. Ar sugrįžimas į didesnę salę – pliusas, ar vis dėlto mieliau žaistumėte jaukesnėje, šiltesnėje „Jeep“ arenos atmosferoje?

– Geriau to paklaustumėte žaidėjų. Kiek aš su jais esu kalbėjęs, jie gal labiau mėgsta savą areną, kur treniruojamės. Bet noriu pasinaudoti proga ir pakviesti sirgalius užpildyti bent jau pirmą ASG arenos aukštą. Ir karštai palaikyti komandą – mums to tikrai reikės.

– Jums pačiam tai irgi bus pirmas kartas vadovaujant komandai šioje arenoje. Bet, kaip matyti, nesijaučiate išplaukęs į platesnius vandenis?

– Ne (šypsosi – Delfi). Kiek parduota bilietų į rungtynes? Kol kas – mažokai, nežinau, ar galima atskleisti. Pamatysime rytoj. Bet tikrai norime kviesti ir „B tribūną“, ir kitus sirgalius mus palaikyti.

– Maurice'o Ndouro atvykstant vis dar laukiate trečiadienį?

– Labai neaiški situacija dėl jo skrydžių. Labai daug klaustukų, negaliu komentuoti nežinodamas tiksliai.

– O ar tiksliai žinoma, kiek laiko jis rungtyniaus Vilniuje?

– Jis atvyksta laikinai – pavaduoti susižeidusius Tannerį Leissnerį ir Jarvisą Williamsą. Paskui jis greičiausiai vyks į Kiniją. Tikimės, kad pabus pas mus iki tol, kol pasveiks T. Leissneris.

Maurice'as Ndouras (dešinėje)

– Kaip įsilieti į komandą sekasi kitam aukštaūgiui Marko Tejičiui?

– Esame tokioje situacijoje, kai privalome jį naudoti, niekur nedingsime. Puolime jis jau šį tą apčiuopiamo mums duoda, jeigu dar nusimestų kamuolį metikams, būtų išvis gerai. O gynyboje jis žengtų į aukštesnį lygį, jeigu geriau komunikuotų su komandos draugais.

– O kaip vyksta įžaidėjo Speedy Smitho integracija?

– Jis mums padeda. Gal per daug žiūrime į statistinius rodiklius, pataikymo procentus. Bet jis aikštėje žaidėjus mato – nuo to ir reikėtų atsispirti. Visiems su juo malonu žaisti. Aišku, visada norisi daugiau, bet šiai dienai juo džiaugiamės.

– Kokia koronavirusu persirgusių Margirio Normanto ir Martyno Pacevičiaus savijauta?

– Margiris jau beveik visiškai atsigavo – manau, bent jau 80 ar 90 procentų. O Martynas treniruotėje po izoliacijos pirmąkart pasirodė tik šiandien. Žiūrėsime, kaip jis jaučiasi.

– Ar Ivanas Buva gali ir turėtų žaisti po 30 min. per rungtynes?

– Nemanau, kad šiuolaikiniame krepšinyje aukštaūgis gali rungtyniauti tiek laiko. Bet esame tokioje nedėkingoje padėtyje. Dėl to ir sakau, kad reikės stabdyti žaidimą, neįsitraukti į chaotišką krepšinį „atviroje aikštėje“. Manau, kad žaisdami pozicinį krepšinį galime turėti daugiau šansų kontroliuoti ispanus. Greičiausiai tai pagelbėtų ir Ivanui ištverti aikštėje keliomis minutėmis ilgiau nei įprastai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (44)