0/8. Toks šių metų žalgiriečių pergalių ir pralaimėjimų balansas žaidžiant su Europos komandomis, jeigu įskaičiuosime ir kontrolinius mačus.

Penktadienio vakarą dar vieną nesėkmę dviženkliu skirtumu patyrę kauniečiai nusileido į patį Eurolygos turnyro lentelės dugną. Ten jiems kompaniją palaiko tik taip pat nieko per keturis turus nepešę Stambulo „Anadolu Efes“ ir Miuncheno „Bayern“ kolektyvai.

Tiesa, Lietuvos čempionų įmestų ir praleistų taškų santykis (-45) yra du kartus prastesnis tiek už Turkijos (-23), tiek už Vokietijos (-20) atstovų.

Po didžiosios pertraukos Pirėjuje perbalę žaliai-balti savo taškų skirtumų pasiblogino dar 15 taškų (68:83) ir kol kas šį sezoną Eurolygoje kiekviename ture varžovams vidutiniškai neprilygsta daugiau nei 11 taškų.

„Žalgiris“ ypač stringa puolime ir kartu su Kazanės UNIKS klubu, paskutiniame susitikime sukrapščiusiu viso labo 41 tašką, iškrenta iš kitų Eurolygos komandų konteksto.

Buvę Martino Schillerio, o dabar – Jures Zdovco auklėtiniai per rungtynes renka tik po 67,25 taško (UNIKS po 65,75 tšk.) ir 64,75 naudingumo balo (UNIKS po 61,75).

Su tokiu taškų kraičiu apie pergales šiuolaikiniame krepšinyje galvoti sunku.

„Tų problemų tikrai užtenka, bet turbūt didžiausia – visgi puolimas. Susideda viskas: ir daug traumuotų žaidėjų, ir kai kurių jų ne toks žaidimas, kokio yra laukiama.

Daugiausiai kritikuojamas Emmanuelis Mudiay. Iš savo patirties aš žinau, kad tiems krepšininkams, kurie neturėjo europinės patirties, dažniausiai reikalingas papildomas laikas adaptuotis. Pažiūrėsime, kaip J. Zdovcui seksis išsireikalauti iš jo to, ko jis nori“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ svarstė K. Kemzūra.

Nors E. Mudiay Pirėjuje ir iššovė bei su 19 taškų buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas, pergalei to nepakako.

„Pati situacija „Žalgiriui“ nėra paprasta. Ji ritasi kaip sniego gniūžtė: kai pralaimi vienas, antras, trečias rungtynes, prisideda ir psichologinis spaudimas. Dar tie visi pasikeitimai.

Kiek laiko prireiks J. Zdovcui įdiegti savo sistemą Kaune? Čia negali paprasčiausiai pamatuoti laiku. Kai toks Eurolygos tvarkaraštis, galite paklausti J. Zdovco, kiek jis dabar turi treniruočių. O jų reikia. Bet kai tenka per savaitę žaisti du kartus Eurolygoje su kelionėmis ir dar LKL, tai kiek to laiko treniruotis lieka? Taigi tas procesas išsitęsia, prailgėja. Pirmiausia koncentruojamasi į kovingumą, kietumą ir fiziškumą, o tada bus iš lėto taisomi kiti dalykai. Treneriui juk dar reikia susipažinti su žaidėjais ir tuo, ką jie gali“, – pastebėjo triskart LKL finalininkas.

Sekmadienį žalgiriečių laukia visada lyderiams įkąsti pasiruošusių Šiaulių „Šiaulių“ testas, o kitą ketvirtadienį – mūšis namuose su turnyro lentelės kaimynu „Bayern“.

Geresnės progos atidaryti savo pergalių sąskaitos greitu metu gali ir nebūti.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)