Pirmuosius taškus rungtynėse po atkovoto kamuolio pelnė Donatas Motiejūnas, tačiau net nesužaidus minutės dėl techninių kliūčių dvikova buvo sustabdyta. Atnaujinus žaidimą D-Mo traukiamas „AC Monaco“ išsaugojo nedidelę persvarą, o 9 iš eilės Willo Thomaso taškai kėlinio pabaigoje leido aikštės šeimininkams susikrauti dviženklį skirtumą 22:12.

Nikolos Mirotičiaus ir Nicko Calatheso pažadinti katalonai antrame ketvirtyje žaidė solidžiau ir galėjo perlaužti rungtynes savo naudai, tačiau „AS Monaco“ žvaigždė Mike'as Jamesas taikliu tolimu metimu to neleido padaryti. Įpusėjus dvikovai Zvezdano Mitrovičiaus auklėtiniai pirmavo 35:31.

Po didžiosios pertraukos Š. Jasikevičiaus auklėtiniams pavyko išsiveržti į priekį. Trečio kėlinio pabaigoje po Roko Jokubaičio perdavimo iš krašto tritaškį smeigęs latvis Rolandas Smitsas leido „Barcai“ pirmą kartą persverti rezultatą savo naudai 54:52.

Paskutiniame ketvirtyje katalonai po truputį perėmė iniciatyvą į savo rankas ir jau patys vertė varžovus vytis. Prie to labiausiai prisidėjo Brandonas Daviesas, tapęs rezultatyviausiu svečių žaidėju.

Vis dėlto M. Jamesui ir kompanijai pavyko išsaugoti intrigą iki pat dvikovos pabaigos. Likus žaisti 2,7 sek. B. Daviesas pataisė komandos draugo metimą ir išlygino rezultatą 75:75. Paskutinis M. Jameso tritaškis buvo netaiklus ir komandos žaidė pratęsimą.

Per papildomas penkias minutes katalonai jau nejuokavo ir išsaugojusi nedidelę persvarą triumfavo 85:81.

Tai buvo antras Š. Jasikevičiaus auklėtinių pratęsimas Eurolygoje iš eilės. Trečiadienį „Barcelona“ po pratęsimo 79:78 nugalėjo Pirėjo „Olympiakos“.

B. Daviesas per 34 min. pelnė 27 taškus, atkovojo 10 kamuolių ir surinko net 38 naudingumo taškus.

R. Jokubaitis nugalėtojams per 14 min. pelnė 2 taškus (1/4 dvitaškiai), atkovojo 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 5 naudingumo taškus

D. Motiejūnas per 15 min. pelnė 6 taškus (3/5 dvitakšiai, 0/1 tritaškiai), atkovojo 3 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, dukart suklydo, blokavo metimą ir surinko 5 naudingumo balus.

„AS Monaco“: Mike'as Jamesas 16, Willas Thomasas 15 (9 atk.k.), Leo Westermannas 10, Donta Hallas 8 (8 atk.k.), Yakuba Ouattara 7, Donatas Motiejūnas 6, Paris Lee 5.

Barcelona“: Brandonas Daviesas 27 (10 atk.k., 38 naud.b.), Nikola Mirotičius 14, Nicolas Laprovittola ir Nickas Calathesas (11 atk.k., 5 rez.p.) po 12, Cory Higginsas 6, Nigelas Hayes-Davisas 5, Rolandas Smitsas 3, Kyleas Kuričius ir Rokas Jokubaitis po 2.

Kitą savaitę „AS Monaco“ žais svečiuose su Vitorijos „Baskonia“ komanda, kurios marškinėlius vilki Rokas Giedraitis ir Tadas Sedekerskis, o „Barcelona“ savo aikštėje susigrums su Sankt Peterburgo „Zenit“.

Ne mažiau atkaklios rungtynės penktadienį vyko ir Maskvoje. Rusijos sostinėje vietos CSKA (3/1) rezultatu 78:76 (17:21, 25:21, 15:15, 21:19) nugalėjo Belgrado „Crvena Zvezda“ (2/2) ekipą.

Be Nikola Milutinovo, Mariaus Grigonio ir Tornikės Šengelijos vertęsi Rusijos čempionai turėjo nemažai vargo – likus žaisti 3 min. rezultatas vis dar buvo lygus 71:71. Trečią pergalę užsitikrinti Dimitrio Itoudžio auklėtiniams leido sėkmingas Iffe Lundbergo ir Aleksejaus Švedo žaidimas pačioje pabaigoje.

CSKA: Willas Clyburnas 18, Aleksejus Švedas 16 (25 naud.b.), Johannesas Voigtmannas 12, Joelis Bolomboy 8.

„Crvena Zvezda“: Nate'as Woltersas 16, Ognjenas Kuzmičius 14, Nikola Kaliničius 11, Ognjenas Dobričius ir Nikola Ivanovičius po 10.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)