Kaip pasakojo LKPT Specialiosios paskirties skyriaus vyriausiasis specialistas Jonas Davidonis, automobilį laikinam naudojimui policijos pareigūnams paskolino elektrinių automobilių pardavimo salonas „eDOW“. Ir vietoje įprastos stacionarios įrangos šiame automobilyje bus sumontuoti tik švyturėliai – radarų, kompiuterių ir kitų dalykų, skirtų pažeidimų įamžinimui ir tokių, kokius, pavyzdžiui, turi kiti policijos automobiliai, nebus.

„Tam mes turėtume gauti leidimą, todėl šiame automobilyje turėsime visą įrangą, kurią galime pasiimti kartu: fotoaparatus, kameras, mobilius greičio matuoklius“, – aiškino pareigūnas.

Anot jo, kol kas policijos pareigūnai elektra varomą automobilį naudos pagrinde tam, kad išbandytų jo galimybes ir pasižiūrėtų, ar įmanoma alternatyviais degalais varomą transporto priemonę naudoti tarnybos metu, mat pareigūnams ne tik reikia įveikti nemažus atstumus, bet drauge naudoti ir nemažai elektros energijos reikalaujančių prietaisų.

„Įprastai per pamainą patruliuojantis pareigūnas nuvažiuoja 200-300 kilometrų“, – sakė J. Davidonis, pridūręs, kad naktimis „Tesla“ bus įkraunamas policijai priklausančiame garaže, o jeigu energijos pritrūktų dieną, bus naudojamasi viešomis įkrovos stotelėmis.

Be to, prie akcijos prisijungė ir bendrovė „Ignitis“, nurodę, kad visu bandomuoju laikotarpiu LKPT galės naudotis bendrovės įkrovos stotelėmis nemokamai.

Skelbiama, kad tokį automobilį Lietuvos Kelių policijos tarnyba Baltijos šalyse naudos pirmoji.

Tesla Model 3“ LKPT paskolintas Lenkijos įmonės „Centrumcars24“ „Tesla“ prekybos partnerių Lietuvoje „Deals on Wheels“. Įprastas, standartinės komplektacijos „Tesla Model 3“, nurodoma, kainuoja apie 50 tūkst. eurų. Galingiausias ir geriausią įrangą turintis elektromobilis pabrangsta iki beveik 65 tūkst. eurų. Iki 100 km/val. šis automobilis pagreitėja per 3,4 sek., o maksimalus greitis perkopia 270 km/val.

„Delfi“ primena, kad visai neseniai policijos pareigūnai paskelbė apie dar vieną nežymėtą policijos automobilių parką papildysiantį automobilį - penktos serijos BMW modelį, turintį 3 litrų tūrio turbokompresorinį 6 cilindrų variklį, kuris išvysto 198 kW (265 AG) ir 620 Nm sukimo momentą.

Nuo 0 iki 100 km/val. šis automobilis įsibėgėja per 5.4 sek. Jeigu šis automobilis bus naudojamas neviešam patruliavimui ir kelių eismo taisyklių pažeidėjų gaudymui, kaip legendinis policijos nežymėtas „Audi A6“, dar vadinamas „Juodąja ponia“, tai greičiausiai turėtų būti padidinta jo variklio galia ir automobilis bus dar galingesnis bei greitesnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (376)