14,8 taško, 3,9 rezultatyvaus perdavimo, 3,3 atkovoto kamuolio – tokia buvo E. Mudiay statistika paskutiniame priešpandeminiame NBA sezone.

5,3 taško, 2,3 rezultatyvaus perdavimo, 2 atkovoti kamuoliai – tokie trupiniai iš jos beliko persikėlus į Eurolygą.

Daugiausiai klaidų komandoje darantis (vid. 2,7) ir prasčiausiai iš toli atakuojantis (20 proc.) 25-erių įžaidėjas kol kas statistiškai yra vienas blogiausių „Žalgirio“ krepšininkų, efektyvumo vidurkiu (3 naudingumo balai) lenkdamas tik Edgarą Ulanovą (1,7), Paulių Jankūną (1,5) ir Artūrą Milaknį (-1,7).

Jei veteranai bent jau yra svarbi rūbinės dalis, E. Mudiay – brangiausias komandos krepšininkas – kol kas yra tarsi vaikščiojantis klaustukas.

Tiesa, kad Martinas turėjo įtakos mano perėjimui į „Žalgirį“. Dabar jo nebeliko, bet aš vis tiek turiu būti komandos dalis. Nėra tikslo rūpintis tuo, ko negali kontroliuoti – o M. Schillerį juk atleidau ne aš.
Emmanuelis Mudiay

Suprantama, jog Konge gimusiam septintajam 2015 metų NBA naujokų biržos šaukimui reikia laiko įsivažiuoti – visą praėjusį sezoną jis praleido užribyje laukdamas NBA klubų pasiūlymų, be to, anksčiau niekada nebuvo žaidęs Europoje.

Tačiau nuo pasirengimo sezonui pradžios praėjo jau pusantro mėnesio – ar kas nors įžvelgia bent kokį progresą?

Pats E. Mudiay, kalbėdamas su Delfi Pirėjuje, kur kauniečiai penktadienį stos į kovą su vietos „Olympiakos“, leido suprasti: jis nebūtų narstomas po kaulelį, jei „Žalgiris“ laimėtų.

Tik klausimas, ar Lietuvos čempionų naujokas nepainioja priežasties su pasekme.

Komentuodamas nuviliantį sezono startą, E. Mudiay vengė negatyvių žodžių.

„Daug mokausi, prisitaikau prie europietiško krepšinio. Pagrindinis dalykas, kurio mums trūksta, aišku, yra pergalės. Kalbant apie mane asmeniškai, aš tiesiog stengiuosi būti pasiruošęs, kuo daugiau išmokti, perprasti savo varžovus. Jie prieš mane naudoja daug taktinių ginklų, todėl turiu būti kuo geriau tam pasirengęs.

Nepažįstu daugumos Eurolygos žaidėjų, tik kelis – esu žaidęs su Jordanu Mickey, žinau Shane'ą Larkiną. Kitus matau pirmą kartą ir turiu daug ko apie juos išmokti. Reikia suvirškinti daug naujos informacijos ir, manau, viskas bus gerai“, – optimizmo neprarado gynėjas.

Tą patį optimizmą demonstruodavo ir Martinas Schilleris – tik jam „gerai“ nebuvo.

Praėjusią savaitę austrui teko perleisti „Žalgirio“ vairą naujam strategui Jure Zdovcui.


E. Mudiay anksčiau yra sakęs, jog M. Schilleris buvo viena svarbiausių priežasčių, paskatinusių jį vasaros pabaigoje priimti Kauno klubo pasiūlymą. Krepšininkas su treneriu buvo pažįstami nuo Jutos „Jazz“ laikų – E. Mudiay su pastarąją 2018-2019 metais pirmą kartą pasiekė atkrintamąsias varžybas, tuo metu M. Schilleris vadovavo dukterinei klubo ekipai NBA G lygoje.

Kaip E. Mudiay reagavo, kuomet jį į Lietuvą patraukusio motyvo nebeliko?

„Tai buvo nemaloni žinia mums visiems. Bet trenerių rokiruotės – šio verslo dalis. Aš gerbiu M. Schillerį, manau, jis – puikus specialistas. Vis dėlto jei klubas nori sukti kitu keliu, mums, profesionalams, reikia priimti tokį sprendimą.

Tiesa, kad Martinas turėjo įtakos mano perėjimui į „Žalgirį“. Dabar jo nebeliko, bet aš vis tiek turiu būti komandos dalis. Nėra tikslo rūpintis tuo, ko negali kontroliuoti – o M. Schillerį juk atleidau ne aš. Taigi, dabar turiu dirbti su nauju treneriu ir toliau judėti į priekį“, – kalbėjo 196 cm ūgio krepšininkas.

Klausimas, kaip jam seksis tai daryti su kur kas akademiškesnį krepšinį propaguojančiu J. Zdovcu. Kita vertus, nesisekė ir su NBA stiliaus šalininku M. Schilleriu.

Regis, pats austras suprato, jog E. Mudiay sezono pradžioje aikštėje yra inkaras, ir be skrupulų jį įtraukė ant atsarginių suolo. Jei pirmame Eurolygos ture afrikietis žaidė 28 min., antrajame jam skirtas laikas buvo apkarpytas drastiškai – iki 12 min.

Emmanuelis Mudiay

J. Zdovcas savo debiutinėse rungtynėse su Belgrado „Crvena Zvezda“ trečiadienį starto penketo įžaidėją ant parketo laikė kiek ilgiau – 16 min., bet po mačo neslėpė „negalintis pasitikėti“ stringančiu krepšininku.

Tuo metu E. Mudiay tvirtina į savo žaidimo minučių recesiją nereaguojantis niekaip.

„Manęs tai neveikia, aš mokausi ir stebėdamas žaidimą iš šalies. Pats stengiuosi būti naudingas, kuo galiu, ir padėti komandai. Dabar juk dar anksti daryti kokias nors išvadas, sužaidėme tik trejas Eurolygos rungtynes“, – daugiau laiko pageidauja E. Mudiay.

M. Schilleris anksčiau viešai teigė pasiryžęs laukti savo pirkinio sužydėjimo europietiškoje dirvoje iki gruodžio. O ar pats „sodinukas“ sutinka su tokiu terminu?

„Galbūt jis buvo teisus. Anksčiau ar vėliau viskas stos į savo vietas“, – pareiškė E. Mudiay.

Anksčiausiai tai įvykti galėtų penktadienį Pirėjuje – rungtynės su „Olympiakos“ prasidės 21 val. Lietuvos laiku.

Ir jei E. Mudiay tikrai mano, jog jo vieta – „Žalgiryje“, o „Žalgirio“ vieta – ne Eurolygos turnyro lentelės dugnas, ilgai atidėlioti žadėto pergalingo fengšui nebederėtų: bent jau sezono starte viskas tikrai ne savo vietose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)