Svečių neišgelbėjo 41 proc. siekęs tritaškių pataikymas (9/22) ir galingas vietą starto penkete užėmusio Josho Nebo pasirodymas.

Skrajojantis vidurio puolėjas per pusvalandį aikštėje surinko 14 taškų (6/8 dvitaškių), atkovojo 10 ir perėmė 2 kamuolius, blokavo 1 varžovų metimą. Iš viso amerikietis užsitarnavo 24 naudingumo balus ir buvo geriausias komandoje.

„Laikėmės tris kėlinius, tačiau lemiamame taip nekovojome, kaip tą darėme prieš tai, o reikia žaisti visas 40 minučių.

Tai pirmas mano sezonas Eurolygoje, man dar reikia laiko, bet tikiuosi, jog mano žaidimas tik gerės ir gerės su kiekvienomis rungtynėmis“, – vylėsi J. Nebo. Anot jo, prie komandos vairo stojus J. Zdovcui naujoves jaučia visi.

„Buvo naujų derinių žaidime, bet iš esmės viskas visiems yra labai nauja. Turime kovoti, reikės kuo greičiau prisitaikyti prie naujovių. Treneris atvyko prieš kelias dienas, tad kol kas tik kelios korekcijos. Didesniems pokyčiams žaidime trūko laiko“, – kalbėjo J. Nebo.

Aukštaūgis mano, jog lemiamame kėlinyje trūko komunikacijos gynyboje, kurios nestigo per pirmus tris ketvirčius. Krepšininkas ne kartą taškus pelnė dėjimais išnaudodamas savo fizinę jėgą.

„Toks mano žaidimo stilius. Turiu naudotis savo atletiškumu po krepšiais“, – pridūrė komandos lyderiu tapęs J. Nebo.

Josho Nebo statistika

Beveik 18 minučių žaidęs Mantas Kalnietis, kaip ir J. Nebo, pasigedo komunikacijos ir organizuotumo komandos veiksmuose, o tą lėmė ir naujojo trenerio prisijungimas.

„Klampios, negražios rungtynės. Puolime labai trūko organizuotumo, gynyboje vietomis buvo neblogai. Iš kitos pusės, „Crvena Zvezda“ nėra talentingiausia komanda, nėra geriausiai puolanti ekipa.

Labai sunku vertinti neperžiūrėjus rungtynių įrašo, bet kokiu atveju, vis tiek liūdna“, – kalbėjo gynėjas, pelnęs 2 taškus, atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus, bet praradęs tris kamuolius.

Anot M. Kalniečio, lemiamame kėlinyje skaudžiai kainavo klaidos puolime, kurias varžovai pavertė savo taškais.

„Per pirmus tris kėlinius varžovams sunkiai sekėsi rinkti taškus po greitų atakų, „pigių“ taškų neturėjo, o ketvirtame kėlinyje tos greitos atakos suteikė jiems impulsą.

Rungtynių pabaigoje netrūko nesusikalbėjimo gynyboje, atrodo, gerai ginamės 20 sek., metimas ir varžovų atkovotas kamuolys bei taškai į mūsų krepšį. Tokie momentai nubraukė visas mūsų pastangas gynyboje“, – teigė „Žalgirio“ gynėjas.

Anot M. Kalniečio, kol kas puolant trūksta aiškumo, jo neprideda ir prie komandos vairo stojęs naujasis komandos treneris Jure Zdovcas, kuris dar nežino visų ekipos derinių.

„Dabar tokia sudėtinga situacija... „Zvezda“ kibiai gynėsi, bet tai nepasiteisinimas, nes ne pirmą kartą matėme tą fiziškumą. Treneris kol kas nežino visų mūsų derinių.

Su juo turėjome gal tik pusę normalios treniruotės. Nei mes jį pažįstame, nei jis mus žino. Tokia komunikacijos stoka, bendras vienas kitų supratimas šlubavo ir ta organizacija puolime tikrai buvo skurdi“, – teigė M. Kalnietis.

Anot jo, kol kas stratego ranka jaučiama gynybos veiksmuose.

„Treneris norėjo matyti daugiau agresyvumo gynyboje, bet pakeitus gynybos sistemą gal ne viskas pavyko, pagrindus žinojome, bet laukia ilgas darbas treniruotėse. Ta gynybos sistema – trenerio naujovė“, – teigė M. Kalnietis.

Greitame puolime „Žalgiris“ pirmuosius taškus pelnė tik rungtynių pabaigoje. Anot gynėjo, atakose neretai trūko greičio.

„Nepatiko tai, kad mes „trečiu bėgiu“ judėjome greitame puolime. Atrodo, lyg ir turime situaciją užklupti nepasiruošusius varžovus, nesustojusius dar į gynybą, bet patys priėmėme tokį klampų, lėtą krepšinį ir nebandėme taip nubausti varžovų“, – kalbėjo M. Kalnietis.

Į Serbiją kauniečiai atvyko be pagrindinio vidurio puolėjo Joffrey Lauvergne'o, praėjusiame Eurolygos ture patyrusio peties traumą, dėl kurios prancūzas negalės žaisti 4-6 savaites.

Iš Belgrado Kauno ekipa pasuks į Pirėjų (Graikija), kur penktadienį pratęs „dvigubą“ Eurolygos savaitę akistata su „Olympiakos“. Serbai tą pačią dieną išvykoje stos prieš Maskvos CSKA (Rusija).

Standings provided by SofaScore LiveScore

Eurolygos 4 rato rungtynės
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (50)