Ispanijos karališkasis klubas (2/1) namuose „Monaco“ (2/1) palaužė rezultatu 94:86 (30:12, 21:27, 21:26, 22:21).

Nepaisant to, ryškiausia rungtynių žvaigžde tapo pralaimėjusios komandos lyderis. M. Jamesas surinko 24 taškus (6/10 tritaškių), išdalino 10 rezultatyvių perdavimų, perėmė 4 kamuolius ir užsitarnavo 34 naudingumo balus.

Nors „Real“ triuškino svečius rungtynių pradžioje (44:19), fantastiški gynėjo metimai – ir iš aikštės vidurio, ir sulig kėlinio sirena – grąžino Zvezdano Mitrovičiaus auklėtinius į kovą.

Įpusėjus lemiamam ketvirčiui „Monaco“ galiausiai išlygino rezultatą (81:81), o netrukus po M. Jameso perdavimo Willas Thomasas išvedė saviškius į priekį.

Tačiau Rudy Fernandezo ir Guerschono Yabusele pastangomis ispanai atsilaikė, o paskutiniai M. Jameso bandymai išvengti pralaimėjimo nebuvo sėkmingi. Galiausiai amerikietis mesdamas tritaškį nelaimingai nusileido ant parketo ir susižeidė dešinę koją.

Donatas Motiejūnas svečiams per 16 min. pelnė 9 taškus (2/4 dvitaškių, 1/1 tritaškių, 2/4 baudų), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, kartą suklydo bei viso surinko 8 naudingumo balus.

Tiesioginis lietuvio oponentas „Real“ gretose Walteris Tavaresas atsakė taip pat 9 taškais, 6 sugriebtais atšokusiais kamuoliais ir 14 naudingumo balų.

221 cm ūgio milžinas sukūrė vieną efektingiausių gynybos epizodų, kuomet pasiekė ir blokavo D. Motiejūno puskabliu mestą kamuolį.

„Real“: Guerschonas Yabusele 18, Thomasas Huertelis 13 (7 rez. perd.), Fabienas Causeuras 12, Walteris Tavaresas ir Adamas Hanga – po 9;

„Monaco“: Mike'as Jamesas 24, Donta Hallas 12, Willas Thomasas 11, Donatas Motiejūnas 9.

Penktadienį „Monaco“ namuose priims „Barcelona“ su Roku Jokubaičiu ir lietuviškuoju trenerių štabu, o „Real“ taip pat savoje aikštėje patikrins Atėnų „Panathinaikos“ jėgas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)