Spektaklis buvo rodomas Paryžiuje, Belforte, Strasbūre, Tulūzoje, Sen Nazero, Kanuose, Lilyje, Kalė ir kituose miestuose. Kaip BNS sakė OKT direktorius Martynas Budraitis, šis ilgas turas buvo didelis išbandymas jaunam teatrui.

"Vasarvidžio nakties sapnas" - fizine ištverme paremtas spektaklis. Buvo dienų, kai aktoriai per pietus išlipę iš lėktuvo vakare jau vaidino scenoje. Buvo spektaklių, kai aktoriai išeidavo prieš publiką dar nespėję išsigydyti traumų", - sakė M.Budraitis.

Lietuvius gydė ir slaugė Prancūzijos gydytojai. Pasak teatro atstovų, prancūzų publika spektaklį sutiko labai entuziastingai, žiūrovų reakcijos buvo gyvos ir staigios.

"Tarp Rytų Europos atradimų 32-ejų metų lietuvis Oskaras Koršunovas išryškėja kaip viena tikriausių šiuolaikinio "jauno teatro" vertybių", - žurnale "La Croix" rašė kritikas Didier Mereuze (Didjė Mereuzas).

"Vaidyba, šokis ir muzika konkuruoja tarp savęs, paversdamos spektaklį fantasmagorija, išplėšta iš sukūrimo laiko ir perkelta į mūsų epochą", - rašoma dienraštyje "Les Echos".

Turo sėkmę liudijo ir Prancūzijos teatrų noras kitais metais pamatyti dar viena O.Koršunovo režisuotą spektaklį - " Ugnies veidas". Gastroles ketinama surengti kitų metų kovo - balandžio mėnesiais ir parodyti ne mažiau kaip 18 spektaklių 10 miestų.

Šį sezoną OKT jau buvo numatę daugiau neberodyti "Vasarvidžio nakties sapno", tačiau žiūrovų pageidavimu spektaklis bus dar kartą suvaidintas Nacionaliniame dramos teatre Vilniuje. Šiuo metu Vilniuje O.Koršunovas repetuoja Sofoklio tragediją "Edipas karalius".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją