Jau pirmąją elito sportininkų varžybų dieną Lietuvos rinktinei pavyko iškovoti medalį. Vidutinėje trasoje Europos vicečempione tapo Gabrielė Andrašiūnienė. Apie 16,3 km trasą su 20 kontrolinių punktų, G. Andrašiūnienė įveikė per 45 min. 11 sek. Nuo pirmos vietos lietuvę skyrė vos 16 sek. Tai jau antras G. Andrašiūnienės laimėtas medalis svarbiausiose tarptautinėse varžybose. 2019 m. ji tapo pasaulio čempionato prizininke.

„Pagaliau iškovotas Europos čempionato sidabro medalis. Trasą pavyko įveikti tikrai gerai, padariau vos vieną klaidelę, kainavusią apie pusę minutės. Be klaidos galėjo būti dar geresnis rezultatas, bet iš kitos pusės – galėjo būti ir blogiau. Trasą įveikiau labai gerai ir labai džiaugiuosi pasiektu rezultatu. Pasiruošimui turėjau nedaug laiko, nes neseniai sulaukėme šeimos pagausėjimo. Visą pavasarį galvojau, kad padarysiu viską, kad galėčiau startuoti Europos čempionate. Stengiausi treniruotėse kiek tik galėjau ir pasirodo, šio pasiruošimo užteko pasiekti tokį rezultatą“, – sakė birželio mėnesį mama tapusi ir jau liepą į varžybas grįžusi G. Andrašiūnienė.

Kartu su lietuve ant prizininkių pakylos lipo dvi Danijos atstovės. Europos čempione tapo Nikoline Splittorf (44 min. 55 sek.), bronzą laimėjo Camilla Soegaard (45 min. 28 sek.). Iš viso vidutinėje trasoje startavo 38 orientacininkės.

Vyrų varžybose vidutinėje trasoje varžėsi 57 orientacininkai, tarp jų – trys lietuviai. Jiems teko įveikti apie 19,4 km distanciją su 23 kontroliniais punktais.

Į geriausiųjų dvidešimtuką pateko Jonas Maišelis. Trasą įveikęs per 50 min. 56 sek. J. Maišelis užėmė 20 vietą. Ignas Ambrazas finišavo 26 vietoje (52 min. 20 sek.), Šarūnas Dmukauskas užėmė 31 vietą (53 min. 42 sek.). Europos čempionu tapo šveicaras Simonas Braendlis (45 min. 07 sek.).

Europos jaunių čempionate sėkmingai startavo jaunieji Lietuvos orientacininkai. Septyniolikmečių varžybose vidutinėje trasoje Vytenė Puišytė iškovojo 6 vietą, o Nojus Lukošius užėmė 8 vietą.

Šeštadienį Europos čempionate vyks medalių dalybos ilgoje distancijoje.