Po pirmųjų 50 m peteliške lietuvis plaukė trečias, o po etapo nugara kilstelėjo į pirmąją poziciją. Įveikus 150 m, po etapo krūtine, D. Rapšys buvo trečias, o paskutinius metrus laisvuoju stiliumi jis nuplaukė greičiausiai iš finalistų ir finišavo antras.

Lietuvis nuotolį įveikė per 1:54.11 min. bei nusileido tik Pietų Afrikos Respublikos atstovui Matthew Satesui.

Trečias finišavo Izraelio plaukikas Yakov Toumarkin (1:55.32 min.).

Penktadienį ryte vykusioje atrankoje lietuvis finišavo per 1 min. 58,54 sek. ir savo atrankos plaukime nusileido tik Yakov Toumarkin (1:58.37) iš Izraelio.

Lietuvių pasirodymą penktadienį vakare užbaigė Andrius Šidlauskas. Vyrų 50 m plaukimo krūtine finale jis iškovojo 6 vietą. Panevėžietis distanciją įveikė per 26.89 sek. bei buvo kiek lėtesnis nei rytinėje atrankoje, kurioje pasiekė asmeninį rekordą (26.64).

Auksą iškovojo slovėnas Peter Stevens (26.22), pranokęs olandą Arno Kamminga (26.25) ir vokietį Fabianą Schwingenschlöglą (26.41).

Ketvirtadienį D. Rapšys vyrų 400 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale iškovojo sidabro medalį, o A. Šidlauskas 100 m plaukimo krūtine varžybose iškovojo bronzą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją