Ar tai blogai? Net anaiptol! Gal šito nežinojote, tačiau lindimas po dušu kiekvieną mielą dieną nėra toks sveikas odai, kaip galbūt atrodo, kadangi neišvengiamai ją sausina.

Prie to, kas pasakyta, būtina pridurti, kad prausimosi po dušu dažnį labiausiai lemia konkretaus žmogaus gyvenimo būdas ir veiklos grafikas, be to, yra tam tikri dalykai, į kuriuos tiesiog privalu atsižvelgti.

Portalo „Bright Side“ leidėjai, puikiausiai suprasdami, kad nėra universalių, visiems be išimties tinkančių dušo procedūros dažnį nustatančių taisyklių, nutarė patyrinėti, kas gali lemti vienokius arba kitokius prausimosi įpročius. Toliau – apie tai, į ką privalu atsižvelgti.

1. Odos tipas

Jei esate riebios odos savininkė, žinokite, kad intensyvus muilinimas nėra tinkamas būdas panaikinti odos blizgesį. Į muilo sudėtį įeinantys kenksmingi chemikalai gali sausinti odą, todėl riebalų liaukos bus verčiamos intensyviau gaminti riebalus ir veidas atrodys dar taukuotesnis.

Jeigu oda jautri ir sausa arba jai būdinga tokia problema kaip psoriazė (žvynelinė), dažniau nei kartą per dieną lendant po dušu galima išprovokuoti dar didesnį odos niežulį ir sudirgimą. Kad pavyktų išvengti tokio tipo reakcijos, kai kurie dermatologai rekomenduoja praustis ne dažniau kaip du–tris kartus per savaitę.

2. Plaukų struktūra

Dieną pradėjus rytiniu dušu ir ypač išsiplovus galvą pamėgtu šampūnu, ne tiktai apima švaros pojūtis, bet ir su plaukais pavyksta daug lengviau susitvarkyti. Vis dėlto kasdienis galvos trinkimas gali padaryti plaukams meškos paslaugą, ypač jei jie garbanoti. Pavyzdžiui, ypač garbanotus plaukus pakanka plauti vos kartą per savaitę, kadangi plaukams būtini drėgmę jų viduje išlaikantys riebalai.

Tiktai jei esate itin glotnių plaukų savininkė, galvą galite plautis ir kasdien, kadangi lygūs, ploni plaukai labai lengvai pasidengia riebalais ir daug greičiau ima atrodyti nešvarūs.

3. Fizinis aktyvumas

Jeigu pradėjote reguliariai treniruotis, poreikis palysti po dušu gali padažnėti. Prausimasis iš karto po treniruotės padeda atsigauti raumenims, užkerta kelią kurioje nors kūno srityje pasireiškiančiai aknei ir netgi stiprina imuninę sistemą. Dažniau praustis patartina ir lauke bei su pavojingais chemikalais dirbantiems žmonėms.

4. Metų sezonas

Kai lauke karšta, natūraliai sukyla noras nusiprausti žliaugiantį prakaitą, todėl po dušu atsiduriame net kelis kartus per dieną. Kita vertus, kuo oras vėsesnis, tuo mažiau prakaituojame, todėl ir poreikis praustis praretėja. Tarkim, žiemos mėnesiais oda gali ypač išsausėti ir tapti itin jautri, todėl kasdienis prausimasis po dušu gali ją tik suerzinti ir dar labiau išsausinti.

Svarbu

Na o tiems, kas linkę mėgautis dušu kasdien, patariama labiau tausoti odą. Tam padeda vėsesnė vandens temperatūra ir mažiau kvapiklių turinčios dušo želės. Dar patariama praustis ku trumpau ir net kartais bandyti nenaudoti jokių papildomų priemonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)