Pastebimai brangsta maisto produktai

„Pricer.lt“ maisto krypties vadovas Petras Čepkauskas „Delfi TV“ laidoje „Iš esmės“ laidoje pasakojo, jog pačių pigiausių produktų krepšelis lyginant su praėjusių metų rugsėju pabrango 19 centų.

„Vienos prekės pinga, šiek tiek pinga mėsa, kiauliena, o dalis prekių kyla virš 70 proc. – šitą dalyką vartotojai tikrai pastebės“, – sakė P. Čepkauskas.

Anot jo, bulvės lyginant su praėjusių metų rugsėju yra pabrangusios 70 proc. – vidutinė jų kaina dabar 54–59 centai, kai praeitais metais buvo 32 centai. Brangsta ir kiti kasdienio vartojimo maisto produktai.

„Aliejus dar vasarą kainavo 99 centus, dabar pigiausias saulėgrąžų aliejus – 1,80–2,00 eurai. Juoda duona pabrango 68 proc. Brango ir pienas“, – vardijo P. Čepkauskas.

Pasak jo, jau pradeda brangti ir produktai iš kviečių, makaronai, stebimas kainų kilimas ir degalinėse: „Vasarą maždaug už eurą užsipildavome, dabar – už 1,30 euro.“

Jeigu šiuo metu kai kurie žmonės dar pasakytų, kad kainų augimo per daug nejaučia, tai gavus šildymo sąskaitas, įspėja P. Čepkauskas, dalis pastebės, kad jų galimybės jau kiek kitokios.

„Jeigu uždirbdavau 1000 eurų ir man 100 eurų likdavo pasitaupymui, tai dabar šildymas man tą šimtą suvalgys, maistas – dar papildomą dešimtinę. Bet jei uždirbau 200 eurų daugiau, toliau visiškai komfortiškai jausiuos“, – sakė „Pricer.lt“ maisto krypties vadovas.

Jo teigimu, kainų augimą stebėsime ir žiemą. 

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)