Iiki šio vakaro italams priklausė unikalus rekordas – „Azzurri“ buvo nepralaimėjusi 37 rungtynių iš eilės. Paskutinį kartą iki šios akistatos italai buvo pralaimėję dar 2018 metų rugsėjo 10 dieną – UEFA Tautų lygoje 0:1 nusileido Portugalijai.

Italijos rinktinė buvo pagerinusi ispanų (2007-2009) ir brazilų (1993-1996) rekordą – 35 nepralaimėtos tarptautinės rungtynės iš eilės.

Rungtynių Milane pradžioje po preciziškai tikslaus Mikelio Oyarzabalio perdavimo iš krašto kamuolį vienu lietimu į vartus nukreipė 21-erių Ferranas Torresas.

Italijos reikalus komplikavo Leonardo Bonucci dvi surinktos geltonos kortelės per kėlinį: nuo 43 min. Europos čempionai rungtyniavo mažumoje.

Maža to, prieš pat pertrauką F. Torresas nestipriu, bet tiksliu smūgiu galva dvigubino persvarą – 2:0.

Roberto Mancini auklėtiniai demonstravo charakterį: 83 min. „Azzuri“ sirgaliams vilties suteikė Lorenzo Pellegrini įvartis. Po kampinio italai surengė žaibišką kotrataką, jos smaigalyje atsidūręs Federico Chiesa atsidūrė vienas prieš vartininką ir nepagailėjo perdavimo komandos draugui, sušvelninusiam rezultatą.

Visgi, per likusį laiką Luiso Enriques vadovaujami ispanai nebeklydo ir žengė į Tautų lygos finalą.

Rezultatas

Italija 1 – 2 Ispanija

17' [0:1] Ferran Torres

45' – Leonardo Bonucci, raudona kortelė (antra geltona)

45+2' [0:2] Ferran Torres

83' [1:2] Lorenzo Pellegrini

Statistika

Pirmasis F. Torreso įvartis:


Antrasis F. Torreso įvartis:


L. Pellegrini įvartis:

Dėl UEFA Tautų lygos trofėjaus be italų ir ispanų varžosi dar Prancūzija ir Belgija. Šios rinktinės pusfinalyje susitiks ketvirtadienį. Sekmadienį vyks rungtynės dėl trečiosios vietos ir finalas. Visos dvikovos bus žaidžiamos Italijoje – Milane ir Turine.

Šios keturios komandos tapo nugalėtojomis savo grupėse per pirmąjį etapą.

Elitinio A diviziono 1-oje grupėje italai nepatyrė nė vienos nesėkmės – 3 pergalės ir 3 lygiosios. Jie surinko 12 taškų ir aplenkė Nyderlandus (11), Lenkiją (7) bei Bosniją ir Hercegoviną (2).

Tuo metu 4-oje grupėje vyko įnirtinga kova. Tiek pat taškų, kiek ir nugalėtojai ispanai, surinko vokiečiai (po 9). Trečiąją ir ketvirtąją vieta užėmė šveicarai bei ukrainiečiai (po 6).

Italai vasarą tapo Europos čempionais. Tada jie pusfinalyje palaužė būtent ispanų pasipriešinimą. Mūšis buvo labai atkaklus, prireikė net ir baudinių serijos.

Italija su Ispanija, įskaitant ir kontrolinius mačus, iki šio vakaro tarpusavyje varžėsi 34 kartus.

12 pergalių šventė ispanai, 10 – italai, o 12 rungtynių baigėsi lygiosiomis.

UEFA Tautų lygos nugalėtojai gaus ne tik sidabrinį 7,5 kg sveriantį trofėjų, bet ir 10,5 mln. eurų prizą. Už antrąją vietą numatyta 9 mln., trečiąją – 8 mln., o už ketvirtąją – 7 mln. eurų.

2022-2023 metų Tutų lygos grupių burtai bus traukiami gruodžio 16 dieną Šveicarijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)