Ingredientai

morkų 2 vnt.
pastarnoko 1 vnt.
svogūno 1 vnt.
vidutinio burokėlio 1 vnt.
rozmarino 2 šakelės
čiobrelio 2 šakelės
česnako skiltelių 2 vnt.
rapsų ir moliūgų sėklų aliejaus v. š.
SPILVA marinuotų agurkėlių vnt.
pomidorų kečupo 1 šaukštas
malto kumino sėklų žiupsnelis
graikiško jogurto 0.5 stiklinės
šviežios antienos filė su oda 500 g
kavos 3 v. š.
nerafinuoto cukranendrių cukraus 1 v. š.
salotų lapelių 1 sauja
žaliosios citrinos (patiekimui) skiltelė
druskos žiupsnelis
juodųjų pipirų žiupsnelis
Porcijos: 2
Kitokios salotos, kurios tiks ne tik pietums, bet papuoš ir vakarienės stalą.

Gaminimo eiga

1. Ropines daržoves nuvalykite ir supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į kepimo skardą, sudėkite prieskonines žoleles, česnaką ir apšlakstykite rapsų ir moliūgų sėklų aliejumi, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.

2. Kepkite orkaitėje 170 °C temperatūroje 35–40 min.

3. Marinuotus agurkėlius susmulkinkite ir sumaišykite su pomidorų kečupu, maltu kuminu, druska, juodaisiais pipirais ir graikišku jogurtu.

4. Šviežią antienos filė odą įpjaukite ir dėkite į šaltą keptuvę, įjunkite vidutinę kaitrą ir kepkite nuolat vartant apie 5–7 minutes, kol antienos odelė apskrus. Kavą sumaišykite su nerafinuotu cukranendrių cukrumi, supilkite į keptuvę su antiena ir nuolat vartant antieną karamelizuokite, kol kava išgaruos ir antiena pasidengs kavos glajumi.

5. Glazūruotą antieną dėkite į orkaitę ir kepkite apie 8 minutes, kartu su ropinėmis daržovėmis 170 °C.

6. Patiekiant į lėkštę sudėkite padažą, ant jo sudėkite keptas daržoves, papuoškite salotų lapeliais, dėkite keptą antieną ir skiltelę žaliosios citrinos.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai