Ingredientai
Gaminimo eiga
1. Ropines daržoves nuvalykite ir supjaustykite stambiais gabalėliais, sudėkite į kepimo skardą, sudėkite prieskonines žoleles, česnaką ir apšlakstykite rapsų ir moliūgų sėklų aliejumi, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
2. Kepkite orkaitėje 170 °C temperatūroje 35–40 min.
3. Marinuotus agurkėlius susmulkinkite ir sumaišykite su pomidorų kečupu, maltu kuminu, druska, juodaisiais pipirais ir graikišku jogurtu.
4. Šviežią antienos filė odą įpjaukite ir dėkite į šaltą keptuvę, įjunkite vidutinę kaitrą ir kepkite nuolat vartant apie 5–7 minutes, kol antienos odelė apskrus. Kavą sumaišykite su nerafinuotu cukranendrių cukrumi, supilkite į keptuvę su antiena ir nuolat vartant antieną karamelizuokite, kol kava išgaruos ir antiena pasidengs kavos glajumi.
5. Glazūruotą antieną dėkite į orkaitę ir kepkite apie 8 minutes, kartu su ropinėmis daržovėmis 170 °C.
6. Patiekiant į lėkštę sudėkite padažą, ant jo sudėkite keptas daržoves, papuoškite salotų lapeliais, dėkite keptą antieną ir skiltelę žaliosios citrinos.
Atsiliepimai