Ingredientai

kiaušinio 1 vnt.
cukraus 100 g
natūralaus mineralinio vandens 3 v. š.
Madagaskaro Burbono vanilės ekstrakto su sėklomis 1 šaukštelis
margarino „Kepiniams“ 8 v. š.
kepimo miltelių 1 šaukštelis
stiklinės miltų 1.25 stiklinės
grietinėlės 36 % rieb. 200 ml
varškės 500 g
obuolių vnt.
traškių javainių su cinamonu, obuoliais ir migdolais v. š.
cinamono 1 šaukštas
malto muskato riešuto 1 šaukštas
druskos žiupsnelis
Patys geidžiamiausi pyragaiobuolių ir varškės. O jei juos sujungtumėme į vieną neatsivalgomą pyragą – jam tikrai nesugebėsite atsispirti.

Gaminimo eiga

1. Kiaušinį, 1 šaukštą cukraus, natūralų mineralinį vandenį, Madagaskaro Burbono vanilės ekstraktą su sėklomis, tirpintą margariną „Kepiniams“, kepimo miltelius ir miltus sumaišykite iki vientisos tešlos masės. Tešlą padėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms susistovėti.

2. Grietinėlę, cukrų ir varškę sutrinkite iki kreminės masės.

3. Obuoliams pašalinkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Tešlą iškočiokite ir dėkite ant kepimo popieriaus, tepkite varškės masę, sudėkite traškius javainius su cinamonu, obuoliais ir migdolais, pjaustytus obuolius, užberkite cukraus, cinamono ir malto muskato riešuto. Pyragą perkelkite į kepimo skardą ir sluoksniuokite dar kartą iškočiotą tešlą, sudėkite likusią trintą varškę, pjaustytus obuolius, užberkite cukraus, cinamono, malto muskato riešuto, užtarkuokite žaliosios citrinos žievelės ir užlenkite likusius tešlos kampučius.

5. Kepkite orkaitėje 160 °C temp. apie 1 valandą.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai

Panašūs receptai