Karat yra 3,5 metų amžiaus. Tituluotas Lietuvoje ir užsienio šalyse, dresuotas ir socializuotas sportinis šuo. Turi čipą su informacija apie kilmę ir savininką. Buvo su juodu medžiaginiu antkakliu.

I. Orlova teigia, jog šuns paieškas pradėjo netrukus nuo jo dingimo, tačiau iki šiol jokios informacijos nepavyko gauti.

„Nuo jo dingimo momento iki dabar apvažiavome gyvenvietes 20 kilometrų spinduliu, iškabinome skelbimus, apžiūrėjome nuošalius namus. Kelis kartus keltas dronas su termovizoriumi, kuris parodo, kad šuo nėra įkliuvęs į spąstus miške ar kur sužeistas. Apie dingimą pranešta policijai ir veterinarijos klinikoms. Informacija dalintasi „Facebook“ per privačius profilius ir įvariose grupėse: nuo gyvūnų iki aplinkinių miestelių gyventojų. Reaguota į žmonių pranešimus, tačiau kol kas nei vienas nepasitvirtino. Niekas nematė konkrečiai mūsų šuns“, – sako I. Orlova.

Dingusio šuns ieškanti moteris pastebi, jog dauguma žmonių geranoriškai padeda. Tačiau, anot jos, buvo ir tokių, kurie sakė šunį pasiliksiantys sau.

„Kadangi, kaip jau minėjau, Jonavos rajone yra nelegalių šunų veisyklų, bijome, kad nebūtų uždarytas ir slepiamas. Dėl šių priežasčių tikimės sulaukti kuo platesnio atgarsio ir visuomenės pagalbos“, – sako I. Orlova.

Ką nors mačiusius, prašoma susisiekti nr.: +37064615873, +37068516037. Kaip skelbiama socialiniuose tinkluose, už grąžintą šunį siūlomas 1000 eurų atlygis.