Ingredientai

Tešlai:
rūgščių obuolių 1 kg
Citrinos sulčių (obuoliams apšlakstyti)
miltų 100 g
kepimo miltelių 1.5 a. š.
cukraus 100 g
kiaušinių 3 vnt.
vanilinio cukraus 1 v. š.
aliejaus 50 ml
kokosų pieno 100 ml
grūdėtos varškės 400 g
Užpilui:
cukraus 100 g
kiaušinių 2 vnt.
tirpinto sviesto 100 g
Porcijos: 2
Alfo namų favoritas ypatingas tuo, kad yra itin kreminės konsistencijos, ypač raminamai veikiantis tuos, kurie jaudinasi, kad valgydami pyragus suvalgo daug tešlos. Šiame pyrage tešlos net nesijaučia!

Gaminimo eiga

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temp. 24 cm skersmens kepimo formą išklokite kepimo popieriumi.

2. Obuolius nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Apšlakstykite citrinos sultimis, palikite kelioms minutėms, po to nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir suberkite į formą.

3. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cukrų, kitame išplakite kiaušinius, vanilinį cukrų, aliejų ir kokosų pieną. Grūdėtą varškę perplaukite vandeniu, tada gerai nusausinkite. Miltų, kiaušinių mases ir varškę sumaišykite kartu, supilkite į formą. Lengvai pakratykite.

4. Kepkite apie 30 min., kol paviršius pagels. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite užpilui skirtus produktus ir gauta mase apipilkite pyragą. Kepkite dar 20 min.

www.DELFI.lt

Įvertink šį receptą

Atsiliepimai